Özel Bakımevinde Skandal! Otizmli Çocuk Açlıktan Öldü

Abone ol

İstanbul’da özel bakımevinde yaşanan olayda yüzde 95 otizmli olan 17 yaşındaki Hüseyin Timuçin, annesinin rahatsızlığından dolayı daha iyi şartlarda bakılması için götürüldüğü bakımevinde açlıktan yaşamını yitirdiği öne sürüldü.

İstanbul’da yaşanan korkunç olayda 17 yaşındaki otizmli Hüseyin Timuçin geçici olarak teslim edildiği özel bir bakımevinde açlıktan yaşamını yitirdi. Adli tıp raporunda, genç çocuğun ölüm sebebinin açlık olduğu tespit edilirken, vücudunda çok sayıda yara izine rastlandığı öğrenildi.

Aile Hüseyin'in ihmaller zinciri nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia ederek hukuk mücadelesi başlattı. Timuçin’in fotoğraflarda, yatağında bilinçsiz bir şekilde yatan ve neredeyse iskelet haline gelmiş gencin, tüm vücudunun yara bere içinde olduğu görülüyor.

“CİDDİ İZLER VAR, YARALAR VAR”

Avukat Rengin Geçen, olaya ilişkin yaptığı açıklamada "Çocuğun yüzünde, gözünde, hatta kafasında çok ciddi izler var, yaralar var" dedi.

O görüntüler çocuğun son görüntüleri olurken, yüzde 95 otizmli Hüseyin Timuçin bakımevinde bu hale geldikten sonra hayatını kaybetti. Avukat Rengin Geçen "Adli tıp raporuna baktığımızda aslında açlıktan öldüğü tespit edilmiş" ifadelerine yer verdi.

HASTANEDE OLDUĞUNU MESAJDAN ÖĞRENDİLER

Avukat, "Aileye diyorlar ki siz 1 ay boyunca çocuğunuzu göremezsiniz, hiçbir şekilde iletişim kuramazsınız, buraya gelmeyin. Daha sonrasında bu nedenle aile yaklaşık 25 gün boyunca çocuğunu göremiyor. Aslında böyle bir yönetmelik de mevcut değil" şeklinde konuştu.

Ailenin iddiasına göre bakımevi çocuklarının hastanede olduğundan haberdar etmedi. Aile, çocuklarının hastaneye kaldırıldığını babanın cep telefonuna gelen bir mesajdan öğrendiğini ifade etti.

DARP TANISI MEVCUT

Avukat Rengin Geçen, 17 yaşındaki çocuğun 4 farklı hastanede gezdiğini ve dördüncü hastanede vefat ettiğini açıklarken, “aile gelen SMS sonucu telefon açtıktan sonra 'sadece çocuğunuzun soğuk algınlığı var, biz bir hastaneye götüreceğiz' denip çıkılıyor. Her ne kadar çocuğunuzun soğuk algınlığı var denilmiş olsa da aslında çocuğun bir darp tanısı var" dedi.

ŞİKAYET ETMEYİN TALEBİ

Geçen, Çocuk yoğun bakımdayken artık ölmesine 1 gün kala, kurum babayı arıyor ve diyor ki 'Bizi şikayet edecek misiniz? Bizim bir suçumuz, ihmalimiz yok, bizi boşuna şikayet etmeyin' diyorlar" ifadelerine yer verdi.

17 yaşındaki çoçuğun ihmalden öldüğünü öne süren aile, Avukat "Kurumu savcılığa şikayet ettik. Fakat bize takipsizlik raporu verdi. Biz hala davamızın peşindeyiz. Takipsizlik raporuna da itirazımızı ettik. Süreci bekliyoruz” dedi.

Müşterilerinin Saç Tellerinden Tablolar Yapan Berber Gündem Samsun'da Polisin Durdurduğu Araçta Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi Gündem 'Yeşil Dalga' ile Trafiğe Kesin Çözüm Yurttan Haberler Özel Çocuklar Kore Gazisi'yle Buluştu Türkiye