Sosyal Medyada Yeni Tuzak! 'Sanal Uzmanlar'dan Milyonluk Vurgun

Abone ol

Gündemden düşmeyen dolandırıcılık olaylarına tüm dünyada milyarlarca insanın aktif olarak kullandığı sosyal medya araçları da dahil oldu. Medyum, falcı ve astrolog kimlikleriyle açılan sahte hesaplar, binlerce vatandaşın dini duygularını istismar ederek milyonlarca dolar elde etti. Konuya ilişkin açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşları bu tür hesaplara itibar etmemesine yönelik uyarılarda bulundu.

Son günlerde sık sık gündeme gelen dolandırıcılık haberlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar, her geçen gün farklı farklı yöntemler bulurken özellikle sosyal medya uygulaması üzerinden inanç sömürüsü yapıyor. Sosyal medyada medyum, astrolog ve falcı adıyla hesaplar açan dolandırıcılar, kullanıcıları fal baktırma bahanesiyle hedef alıyor. İnternet üzerinden yürütülen bu dolandırıcılık faaliyetleri, kurbanların psikolojik durumlarını istismar ederek daha fazla maddi kayba yol açıyor.

İŞLEM ÜCRETİ 2 BİN LİRA

Kendini sosyal medyada astrolog ve medyum olarak tanıtan bir kişi, "rahmani.ayetler" adlı sayfasına yapılan bir başvuruda, "rahmani ritüel" adı altında bir işlem sundu. Bu işlem için iki gün içinde etkisini göstereceğini iddia eden şahıs, işlem ücretinin 2 bin TL olduğunu belirtti. Yine sosyal medyadan ulaşılan başka bir şahıs ise kendisinden talep edilene her işlemin yapılacağını aktarırken, bunun için önce işlemin yapılacağı iki tarafın ad-soyad ve fotoğraflarını talep etti.

Dolandırıcıların, "üzerinizde büyü var diyerek" insanları korkuttuğu ve bu sözde büyüyü kaldırmak için sürekli para talebinde bulunduğu aktarıldı.

MAĞDURLAR ŞİKAYET PLATFORMLARINA YAZDI

Kendisini sosyal medya uygulaması üzerinden inanç sömürüsü yapıyor. Sosyal medyada medyum, astrolog ve falcı adıyla dolandıranların tuzağına düşen mağdurlar, internet üzerinde bulunan şikayet platformlarına şikayetlerini iletirken bir kısmı da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu ise müminlerin sihir ve büyü kapsamında değerlendirilecek her türlü davranıştan kaçınması gerektiğini aktardı.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu tür işlerle meşgul olanlara asla itibar etmeyin. Cinci ve üfürükçülerin tuzağına düşmeyin. Kendinizi çaresiz hissettiğinizde çare olarak alacağınız tıbbi desteğin yanı sıra Hz. Peygamber'in öğrettiği dualarla Allah'a sığının.”

Bakanlık, Fenomenlere Ceza Yağdırdı Ekonomi Önce Devleti Sonra Velileri Dolandırdılar Gündem