'Sur Canisi'yle Yeniden Gündeme Geldi: İncel Ne Demek, İncel Kimlere Denir?

Abone ol

'Sur canisi' Semih Çelik'le birlikte 'incel' tabiri yeniden gündeme geldi. Çelik'i destekleyici mesajlar paylaşan kişilere yönelik kapsamlı bir operasyon düzenleneceği öne sürüldü. Peki, Semih Çelik için de kullanılan bir tabir olan incel ne demek? İncel tabiri kimler için kullanılıyor?

İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil isimli iki genç kızı vahşice katleden Semih Çelik, 'incel' tabirini yeniden gündeme getirdi. Katilin telefonunda yapılan incelemede, bir mesajlaşma uygulaması üzerinden üyesi olduğu bir grupta “incel” olarak isimlendirilen kadın düşmanı söylem ve davranışlara sahip kişilerle iletişimde olduğu ortaya çıktı. Kadın nefretiyle bilinen inceller, özellikle kadınlara karşı suç işlemeye meyilli kişileri ifade ediyor.

GÖZALTILAR BEKLENİYOR

TV100'de yer alan habere göre, Semih Çelik’in işlediği cinayetlerden bir gün sonra internette yayılan ve bu görüşlere sahip kişilerin yer aldığı bir mesajlaşma uygulamasındaki gruptan alındığı belirlenen “destekleyici”, “övücü” paylaşımlar üzerine polis, yurt genelinde büyük takip başlattı.

81 İl Emniyet Müdürlüğü’nün Siber devriye ekiplerince 7/24 usulüyle internet üzerinden yürütülen takip ve izleme çalışmalarında, “incel” akımı başta olmak üzere, cinsel ya da şiddet ve ırkçılık içerikli yayın ve paylaşım yapan hesap ve siteler gözlem altına alınmaya başlandı. Çalışmalarının operasyon ve gözaltılara dönüşmesi bekleniyor.

İNCEL NE DEMEK?

Sosyal medya ilişkiler üzerindeki hâkimiyetini artırırken, bir grubu da daha yalnız ve içine kapanık hale getiriyor. Sosyal hayatı olmayan ve bilgisayar başında zaman geçiren kişiler giderek dışlanmış hissediyor. İncel kavramı da daha çok bu yalnızlık ve dışlanmışlık hissinden besleniyor. Hayatı boyunca karşı cinsle bir yakınlık kurmamış, saplantılı ve nefret dolu erkekler incel olarak tanımlanıyor.

İNCEL TERÖRÜ BÜYÜYOR

İnceller özellikle karşı cinse yönelik nefret söylemleri, aşırı uç düşünceleri ve şiddet eğilimleri ile biliniyor. Sosyal medyada karşı cinsi hedef göstererek, aşağılama ya da küçük düşürme yoluna gidiyorlar. İncel terörü ya da incel şiddeti olarak ifade edilen bu durum giderek daha tehlikeli bir hal alıyor.

'Sur Canisi'nin Babası, Oğluyla İlgili Bilinmeyenleri Anlattı Gündem Ayşenur Halil'in Annesinin Mesajı Yürekleri Dağladı Gündem