Ücretsiz Başladı 5 Ayda Kendi İşinin Patronu Oldu! Talep Patlaması Yaşanıyor

Abone ol

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde belediye tarafından kurulan dikiş-nakış kursuna katılan 48 yaşındaki 3 çocuk annesi ev hanımı Arife Güneş’in hayatı tamamen değişti. Güneş, kurs sonunda parça kumaş satışı üzerine kendi iş yerini açtı. Hem kendi iş yerini açan hem de kendisinin patronu olan Güneş, ilçe ekonomisine de katkı sağlıyor.

Sorgun Belediyesi tarafından kadınların mesleki ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Hilal Evleri kursları 48 yaşındaki üç çocuk annesi Arife Güneş’in hayatını değiştirdi. Güneş, kurs süresince arkadaşlarına evden kumaş satarken, artan talepler üzerine minibüs alarak pazarda parça kumaş satmaya başladı.

Sorgun'daki kumaş talebinin yüksek olduğunu fark eden Güneş, Hilal Evleri'nden aldığı sertifika ve belediyenin verdiği desteklerle 7 ay önce kendi iş yerini açma kararı aldı. Çocuklarıyla birlikte açtığı işyerinde parça kumaş satışı yapan Güneş, işlerinin hızla büyüdüğünü ve taleplere yetişmekte zorlandığını belirtti. Hilal Evleri kursları sayesinde kendi işini kurarak aile ekonomisine katkıda bulunan Güneş, başarı hikayesiyle diğer kadınlara da ilham kaynağı oldu.

“KUMAŞLAR EVE SIĞMAMAYA BAŞLADI”

İşini severek yaptığını ve satışlardan da memnun olduğunu belirten Güneş, kursiyer olarak kaydolduğu kurstan nasıl çalışma hayatına geçtiğini anlattı. Güneş, "Ara ara il dışına gidip parça kumaş alıyordum. Arkadaşlarda sipariş veriyordu. Daha sonra arkadaşlar ‘sen getir senden alalım’ diye teklifte bulundular ve bu işe öyle başladım. İlk önce 50 kilogram kumaş getirdim bu 100 kilograma çıktı ve kumaşların satışını evden yapıyordum. Daha sonrasında bu 100 kilogramlar 500 kilograma ve bin kilograma çıkınca kumaşlar eve sığmamaya başladık. Daha sonrasında minibüs aldık pazarlara çıkmaya başladık gördük ki bize oralarda yetmemeye başladı. Biz de iş yeri açmaya karar verdik" ifadelerine yer verdi.

İş yeri açtıktan sonra çalışma hayatına dahil olan Güneş, müşterilerden övgüler aldığını da belirtti.

İşte Fenomenin Son Satırları... Gündem 70 Yaşında Hobi Olarak Yaptığı İş Hem Sağlığını Kurtardı Hem de Mesleği Oldu Gündem Kuş Gözlem Etkinliğine İlgi Büyüktü Gündem Selçuk Belediyesi'nden Çocukların Beslenme Çantalarına Destek Gündem