10 Ekim Ankara Katliamı'nda adalet isteyenlere dava

Abone ol

10 Ekim Ankara Katliamı’nın hemen ardından 11 Ekim’de Elazığ’da düzenlenen basın açıklamasına katılanlara dava açılması tepki çekti.

10 Ekim Ankara Katliamı’nın hemen ardından 11 Ekim’de Elazığ’da düzenlenen basın açıklamasına katılan Emek Partisi (EMEP) üyesi ve yöneticilerine dava açıldı.

Evrensel’in haberine göre; 2015’te 4 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken geçen ay o dönem EMEP Elazığ il yöneticileri olan Orhan Kurul ile parti üyeleri Kenan Dokur ve Erhan Kurul’a 3 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı.

İddianamede, yapılan eylem “Şüphelilerin gerekli yerlerden herhangi bir izin almadan kanuna aykırı olarak toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katıldıklarının dosya kapsamında tespit edilmiş olması ve şüphelilerin ifadelerinde toplantı ve gösteri yürüyüşüne katıldıklarını beyan etmeleri karşısında üzerlerine atılı suçu işlediklerine…” denildi. Orhan Kurul’un attığı “Barışa ses ver, savaşa dur de”, “Katliamların hesabını soracağız” gibi sloganlar ‘suç işlemeye tahrik suçunu oluşturduğu’ belirtildi. Duruşma 5 Mayıs’ta Elazığ 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Prof. Dr. Yalçın'dan yeni mutant virüs uyarısı Güncel Pazarda yere atılanları toplayan vatandaşlar: 'Biraz da olsa eve katkı oluyor' Güncel Diyanet’in verdiği din eğitimine katılım yüzde 69 oranında düştü Güncel Boşandığı kadını sokak ortasında döven Zarap’a özel koruma tedbiri Güncel