12 Eylül darbesi Taksim’de protesto edildi

Abone ol

78’liler Girişimi’nin çağrısıyla Taksim Meydanı’nda toplanan bir grup 12 Eylül 1980 askeri darbesini yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

78’liler Girişimi’nin çağrısıyla Taksim Meydanı’nda toplanan bir grup 12 Eylül 1980 askeri darbesini protesto etti.

“Halkçı bir demokrasi için darbelerle hesaplaşıyoruz” pankartı altında toplanan grup adına yapılan açıklamada “12 Eylül darbesinin 42. Yıldönümündeyiz, ancak 12 Eylül rejimi temel unsurlarıyla katlanarak sürüyor” denildi.

Aralarında Siyasi Partiler Yasası, seçim barajı, YÖK, gibi, sendikalar yasalarının da içinde bulunduğu 12 Eylül döneminde yapılan 600 civarında da yasa ve yönetmeliğin hala yürürlükte olduğu hatırlatıldı.

78’liler Girişimi’nin açıklamasında 12 Eylül darbesi ile hesaplaşmamanın bir bedelinin de tek adam rejimi olduğu vurgulandı. Açıklamaya Cumartesi Anneleri’nin yanısıra İHD ve HDP’den temsilciler de destek verdi.

Ankara'da operasyon: 339 gözaltıda 52 tutuklama Güncel İstanbul'da 24 ilçede elektrik kesintisi yaşanacak: İşte liste Güncel Evini boyayan işçiyi öldürdü: Eşinin bahçeye düşen çamaşırlarını alıp kenara bırakmalarına sinirlenmiş! Güncel Mimar, ilginç siparişleri anlattı: 'Altın kaplama at istedi, 6 milyon dolar masrafa girdik' Güncel