2018 yılında eriyen Bitcoin bu endekse göre yakında yükselecek

Abone ol

2017 yılında fırtına gibi esen ve değerine değer katan kripto paralar 2018 yılında eski performansından çok uzaktalar.

Bitcoin 2018 yılında yüzde ellinin üzerinde değer kaybı yaşarken Ethereum, Ripple, Litecoin ve Bitcoin Cash gibi pek çok kripto para da Bitcoin’de yaşanan değer kaybı ile kan kaybı yaşadılar ve yatırımcılarına büyük kayıplar yaşattılar.

Ne var ki, Bloomberg gibi güçlü şirketlerin dahi kullandığı DVAN indikatörü, Bitcoin fiyatı için pozitif sinyaller veriyor ve fiyatın yakın zaman içerisinde yükseleceğine işaret ediyor.

Negatif Görüntü Yakında Kaybolacak

DVAN endeksi 1989 yılından bu yana kullanılıyor ve pek çok kez tahminleri trend çizgisinin yönünü doğru olarak belirliyor. Bu endekse göre eğim çizgileri son kez kesiştiğinde Bitcoin’in satın alma yönünde pozitif bir baskı olduğunun sinyalleri verilmiş ve Bitcoin 7.000 dolardan 9.000 doların üstüne kadar yükselmiş ve yüzde 20’nin üzerinde kazanç sağlamıştı.

Bitcoin’in yaptığı düzeltme hareketi 2014 yılında yaşanan düzeltme ile neredeyse benzer hareketleri sergiliyor. 2013 yılının sonunda başlayan hareketle Bitcoin 2015 yılı başlarına kadar yüzde 80’in üzerinde değer kaybetmişti.

Uluslararası piyasadaki bitcoin haberleri incelendiğinde ise analistler Bitcoin fiyatının yaşanan bu dip sonrasında eski rekorları da geride bırakarak yükseleceğini düşünüyorlar.

Bitmex CEO’su yaptığı açıklama ile Bitcoin’in yaşadığı düzeltmenin normal olduğuna dikkat çekerken fiyatların 50.000 dolar seviyesine kadar yükselebileceğini belirtti.

Bitcoin evanjelisti Tom Lee ise Bitcoin’in halen seneyi 25.000 dolar seviyelerinde kapatacağını düşünüyor.

Buna rağmen bazı analistler ise Bitcoin fiyatının gerekli düzeltmeyi henüz tamamlamadığını, Bitcoin’in biraz daha değer kaybı yaşadıktan sonra tekrardan yükseleceğini öngörüyorlar.

SPONSORLU İÇERİK

TÜSİAD Başkanı'ndan kritik uyarı Ekonomi Dolardan tarihi rekor! Ekonomi 'En ağır bilanço ekonomide ortaya çıktı' Ekonomi Bitcoin için yıl sonu tahmini Ekonomi