21 günde 4 general: Ukrayna ordusu bir Rus generali daha öldürdü

Abone ol

Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilileri Mariupol'de düzenlenen baskında bir Rus generalin öldürüldüğünü açıkladı. Rusya tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı

GERÇEK GÜNDEM - Ukrayna İçişleri Bakanlığı, ülkede çatışmaların başladığı 24 Şubat'tan bu yana dördüncü Rus generalinin öldürüldüğünü duyurdu.

Bakanlık yetkililerinin yaptığı açıklamada, 150. Motorize Piyade Birliği komutanı Tümgeneral Oleg Mityaev'in Mariupol'de yapılan baskında öldürüldüğü duyuruldu. Ukraynalı yetkililer Telegram üzerinde öldürülen generalin bir fotoğrafını da paylaştı.

Ukrayna lider Zelenskiy de gece saatlerinde yaptığı açıklamada bir Rus generalin daha öldürüldüğünü söyledi ama isim vermedi.

46 yaşındaki Mityaev'in daha önce Suriye'de de savaştığı belirtildi.

Savaşın başından bu yana dördüncü generalini kaybettiği iddia edilen Rusya'dan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Saldırı yapan düşman, gücünün yüzde 40'ını kaybetti Dünya Rusya: Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesi stratejik vizyonu güçlendirecek Dünya 5 Batılı ülkeden ortak Suriye açıklaması Dünya CANLI - Ukrayna işgalinde 21. gün: Rus gemileri Odessa kıyılarına ateş açtı Dünya