43 milyona ihale edilen Millet Millet Bahçesi'ndeki skandala CHP'li vekil isyan etti: 'Rant yetmemiş olacak ki beton yapımında kullanılan çakıl ve kumu aldı ve bırakıp gitti’

Abone ol

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, 43 milyon TL’ye yapılan Millet Bahçesi'nde kullanılan malzemelerin, ihaleyi alan müteahhitin alıp kaçtığını söyledi.

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, geçen aylarda 43 milyon TL’ye Erzurumlu bir şirkete verilen Millet Bahçesi’nin yapımında kullanılan malzemeleri müteahhitin alıp gittiğini söyledi.

Konuyla ilgili inşaatın yapıldığı alandan açıklamalarda bulunan CHP’li Orhan Sümer, Millet Bahçesi ihalesini alan şirketin, Erzurum organize sanayi bölgesin 11 milyon zarara uğrattığını ve oradaki işi yarım bıraktığını söyledi.

“PİSLİĞİNİ ADANA’NIN GÖBEĞİNE BIRAKTI GİTTİ”

Defalarca uyarılarda bulunduğu hatırlatan Sümer, “Her iş ultra lüks yapılsa bile buradaki maliyet 10 milyon TL’yi geçmeyecekti” dedi.

Orhan Sümer, “Rant yetmemiş olacakki beton kullanımında kullanılan çakıl ve kumu aldı, cebinden bir lira para çıkmadan Adana’nın kendi topraklarından kaynak yarattı, pisliğini de Adana’nın göbeğinde bıraktı gitti” dedi.

"YIKAN DA YAPAN DA AYNI"

Geçen sene Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde Erzurum Valiliği tarafından yaptırılan ve yatırımcı firmalara verilen fabrikalar, zemin kayması nedeniyle bir bir kepenk kapatmıştı.

Yüklenici firma olan Olgun Gür İnşaat A.Ş.’nin zemini güçlendirmek yerine dolgu zemin yaptığı anlaşılmıştı. Üç tekstil fabrikası bu kayma nedeniyle fabrikalarını kapatıp işçilerini izne çıkarmıştı.

Zeminin kayması nedeni ile fabrikasını kapatmak zorunda kalan İşadamı Taner Bayır, yerel Gazete Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları belirtmişti:

"İnsanın aklı almıyor. Zaten bu fabrikaları bu hale getiren Olgun Gür ve Hira İnşaat Ltd.Şti. Nasıl olur tekrar bu firmaya ihale verilir. Zaten firma hatası ortada, ceza kesilmesi gerekirken bir de ödüllendirilmiş. Bu ihale görünen kısmı, bir de benim şahit olduklarım var. Yapılan bir toplantıda kayan zeminin yeniden yapılması için Erzurum Valiliği örtülü ödenekten demir verecekti. Büyükşehir çimentosunu karşılayacaktı. Devleti 11 milyon lira zarara uğrattılar. İş bununla da kalsa iyi, birde tekstil fabrikalarının iş kaybı var. Bu kaybı da valilik karşılıyor."

Eski bakan Fakıbaba: 'Terör olayı' dediğim için kendimi affedemedim Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan 6'lı zirve sonrası liderlere teşekkür Siyaset İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan Erdoğan'a 'raket' göndermesi Siyaset Binali Yıldırım'dan Türkiye'den gitmek isteyen gençlere: Davulun sesi uzaktan hoş gelir Siyaset