50 yıldır elektrik yok! Bir sokak karanlığı mahkum edildi

Abone ol

Eskişehir Alpu Başören Mahallesi’nde bulunan Sarıçiçek Sokak, elektrik bağlanmadığı için 50 yıldır karanlığa mahkûm edildi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’in Alpu ilçesindeki Başören Mahallesi Sarıçiçek sokakta 50 yıldır çözülemeyen elektriksizlik sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Sarıçiçek Sokak’taki 10 haneye 50 yıldır elektrik verilmediğini belirten Çakırözer, “10 hanedeki yaklaşık 30-35 Eskişehirli 50 yıldır karanlığa mahkûm.

Geçimlerini hayvancılıkla sağlayan hemşehrilerimiz, elektrik ihtiyaçlarını günde sadece 2 saat, Alpu Belediyesi’nin sağladığı jeneratörden karşılıyor. Jeneratörün mazotu ise bazen Alpu Belediyesi tarafından bazen de vatandaşların aralarında topladığı para ile sağlanıyor” dedi.

ÇALINMADİK KAPI KALMADI

Birgün'ün aktardığı habere göre; bölge sakinlerinin, elektrik olmadığı için hem ürettikleri hem de tüketmek zorunda oldukları besinleri sağlıklı şartlarda saklayamadığını belirten Çakırözer, “50 yıl süren bu sorunun çözülmesi için vatandaşlarımızın çalmadığı kapı kalmadı. Elektrik için izin alındı ancak bölgenin altyapı koşullarının tamamlanmaması insanlarımızı karanlığa mahkum ediyor” diye konuştu.

SORUMLUSU KİM?

Sarıçiçek Sokak’a 50 yıldır elektrik hizmeti sağlanmamasının büyük bir utanç kaynağı olduğunu bildiren Çakırözer, “Bunun sorumlusu kim ya da kimlerdir?” diye sordu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Çakırözer’in şu bazı soruları yöneltti:

* Sarıçiçek Sokağa elektrik hizmetinin ulaştırılması için engel nedir? Bu engelin aşılması için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

* 50 yıldır karanlığa mahkûm olan vatandaşların maddi ve manevi kayıplarının giderilmesi için bir planlama yapılmış mıdır? Bu insanların kayıpları nasıl karşılanacaktır?

* Türkiye’de elektrik hizmeti verilmeyen benzer kaç sokak, mahalle ve ilçe bulunmaktadır? Elektrik hizmetinin ülkenin tüm yerleşim yerlerine ulaşması için bir planlama yapılmış mıdır?”

Bir babadan adalet isyanı! 'Canımı ortaya koydum' Güncel Ankara'da, kıraathaneye silahlı saldırı Güncel Meteoroloji'den yağış uyarısı! Güncel Tasarrufun işlemediği imam hatipler hedefleri tutturamadı! Güncel