700. eyleme kelepçeli engel

Abone ol

Beyoğlu Kaymakamlığı, Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta oturumunu yasakladığını duyurdu.

Gözaltında kaybedilen evlatlarının hesabını sormak için 700 haftadır Galatasaray Meydanı’nın oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ’nin 700. haftaya giren eylemi Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Alana giden görevlilere oturma eyleminin yasaklandığını belirten polis, görevlileri alandan çıkarttı.

Komisyon görevlilerinin polisler görüşmesi sürerken, polis tarafından Galatasaray Meydanı’na yığınak yapılıyor.

"SÜLEYMAN SOYLU’NUN EMRİYLE YASAKLANDI"

Cumartesi Anneleri ’nin eyleminin yasaklanmasının ardından İçişleri Bakanı’nı arayan Sezgin Tanrıkulu eylemin bizzat Süleyman Soylu’nun emriyle yasaklandığını belirtti.

CHP’Lİ YÖNETİCİLER DE GÖZALTINDA
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "700 Haftadır Galatasaray Meydanında toplanan Cumartesi Annelerini ve onlara destek verenlerin gözaltına alınmasının tek gerekçesi korkuları.. Parti yöneticilerimiz de gözaltında" şeklinde mesaj paylaştı.

GÖZALTILAR VAR

Oturma eylemi için buluşan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı henüz netleşmedi.

Gözaltına alınanlar arasında ismi belli olanlar:

Ali Ocak, Hasan Karakoç, Maside Ocak, Sebla Arcan, Besna Tosun, Leman Yurtseven ve Gamze Elvan.

Oturma eylemi için Galatasaray Meydanı'na ulaşmak isteyen bir grupsa; polislerce Odakule'de İstiklal Caddesi dışına sürüldü.

HDP Milletvekili Ahmet Şık, pasajda biber gazına maruz kalan bir yurttaşı koluna girerek ambulansa götürdü.

"BU DEVRAN DÖNECEK"

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın polis memuruyla yaşadığı tartışma kameralara yansıdı. Polis amiri Paylan'a "Benim polislerim ne gerekiyorsa onu yapacaklar" dedi. Paylan ise " Bu devran dönecek" diyerek yanıt verdi.

MÜDAHALEYE RAĞMEN OTURMA EYLEMİ

Müdahalelere rağmen meydanda oturma eylemi yapılıyor. CHP ve HDP'li bazı milletvekilleri de oturma eylemine destek veriyor.

MAZLUMDER'DEN TEPKİ

Cumartesi Anneleri 'nin eyleminin yasaklanmasına MAZLUMDER Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da tepki gösterdi. Ünsal, "Beyoğlu Kaymakamlığının 699 hafta Galatasaray Meydanı’nda yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri’nin etkinliğini yasaklaması kabul edilemez! Ohal’i olağan yasalarla hayata geçirerek yasaklarını genişletmek istemelerinin bir örneği yaşanıyor" mesajı paylaştı.

DİYARBAKIR'DAN DESTEK

Cumartesi Anneleri 'nin Galatasaray Meydanı'nda yapmalarına izin verilmeyen oturma eylemine Diyarbakır'dan da destek verildi.

CHP'li gençler gözaltına alındı Güncel Hareket halindeki otomobilde hayrete düşüren görüntü Güncel Dönüş yolundaki tatilcilere önemli uyarı! Güncel Atla birlikte denize düştü Güncel