876 bin 790 haber yayımlandı: Twitter'ı en çok kullanan ülkeler ve Türkiye'deki rakam belli oldu

Abone ol

Statista verilerine göre Türkiye'de 16,1 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Dünyada mikroblog uygulaması Twitter'ın en popüler olduğu ülke ABD oldu.

Teknolojinin erişilebilirliğinin artması ve internetin dünya genelinde yaygınlaşması ile birlikte sosyal medya siteleri telefonların vazgeçilmezi oldu.

Sosyal medya sitelerine ilgi artan 2022 yılında en çok Twitter kullanıcısı olan ülkeler hakkında rakamlar ortaya çıkmaya başladı.

Statista verilerinden elde edilen bilgilere göre, 2022 yılında en çok Twitter kullanıcısı olan ülkeler belli oldu.

TWİTTER, EN ÇOK ABD'DE KULLANILIYOR

Mikroblog olarak hizmet veren Twitter uygulamsaının 76,9 milyon ile en çok ABD’de de popüler olduğu görüldü. Türkiye’de ise bu rakam 16,1 milyon oldu.

Öte yandan Japonya 58 milyon kullanıcı ile ikinci sıraya yerleşti. Üçüncü sırada yer alan ülke 23,6 milyon ile Hindistan olarak kayıtlara geçerken, dördüncü sırada 19 milyon ile Brezilya’nın yer aldı.

TÜRKİYE'DE 16,1 MİLYON KİŞİ TWİTER KULLANILIYOR

Türkiye de ise 2006 yılında kurulan ve internetin “SMS”i olarak adlandırılan bu uygulamanın 16,1 milyon kişi tarafından kullanıldığı saptandı. Türkiye’nin kullanıcı sayısı ile Almanya, İspanya, Fransa gibi ülkelerin kullanım sayılarının çok üstünde olduğu görüldü.

“TWITTER” MEDYANIN GÜNDEMİNDE

Öte yandan; medya takip kurumu Ajans Press, Twitter ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi.

Ajans Press’inyazılı basın ve online basın arşivinden derlediği bilgilere göre 2022 yılında Twitter ile alakalı 876 bin 790 haber çıktığı tespit edildi.

Twitter Türkiye’deki önemli kişilerin attığı tweetlerle haberlerde yer alırken,44 milyar dolara ElonMusk tarafından satın alınması ise son zamanların en çok konuşulan başlığı oldu.Twitter platformu için gerçekleşen satın alma Türk medyasında 6 bin 859 haber içeriğinde konuşuldu.

İnsanları yüz ifadelerine göre yargılayan yapay zeka geliştirildi Bilim - Teknoloji Twitter'da yeni dönem: Bot hesaplar engellenecek, üyelikler kimlik kartıyla olacak Bilim - Teknoloji Apple Music’e yüzde 40 zam! Bilim - Teknoloji Siber güvenlikle ilgili en sık hata nerede yapılıyor? Bilim - Teknoloji