ABD'den Çin'e 'şeffaflık' suçlaması: Dünyayı yanlış yönlendiriyor

Abone ol

ABD Savunma Bakanı Esper, Çin Komünist Parti'nin koronavirüs ile ilgili şeffaf davranmadığını duyurdu. NBC'ye konuşan Esper, "Çin Komünist Partisi, ABD'yi koronavirüs konusunda yanlış yönlendiriyor" dedi.

Yeni tür koronavirüsten en çok etkilenen ülke konumundaki ABD, Çin’i bir kez daha virüs konusunda dünyaya doğruyu söylememekle itham etti.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Çinli liderlerin koronavirüs ile ilgili dünyayı yanlış yönlendirdiğini ve şeffaf davranmadığını duyurdu.

NBC’nin Today isimli programında konuşan Esper, “Çin Komünist Partisi’nin sunduğu bilgilere inanmak bir hayli güç” dedi.

Esper, “Bizi yanlış yönlendiriyorlar ve koronavirüs salgınının ilk günlerinden beri opak değiller. Dolayısıyla şu an doğruları söylediklerine dair çok da bir inancım yok” ifadesini kullandı.

TRUMP NE DEDİ?

ABD Başkanı Donald Trump da, dün düzenlediği basın toplantısında virüsün Wuhan’daki canlı hayvan pazarında doğal yollardan ortaya çıktığı görüşünü sorgulamıştı.

Trump, kendi yönetimine yakın Fox News’ün ‘virüsün Wuhan’daki laboratuvarda yapıldığına’ dair haberi hakkındaki bir soruya yanıtında, bu iddianın doğru olduğuna inandığını ima ederek Amerikan hükümetinin bu konuyu araştırdığını söylemişti.

“Bu korkunç durumun nasıl ortaya çıktığı konusunda çok derin bir inceleme yapıyoruz” diyen Trump, konuyu Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’le görüşmesinde gündeme getirip getirmediği sorulunca da, “Kendisiyle laboratuvar hakkında ne konuştuğumdan söz etmek istemiyorum… Bu şu an uygunsuz” demekle yetinmişti.

CNN kanalı da, Amerikan istihbaratının laboratuvar teorisini incelediğini duyurmuştu.

Trump taraftarları sokaklara döküldü, karantinayı protesto etti Dünya İsveç'te koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 1333'e yükseldi Dünya Hindistan - Myanmar sınırında 5.9 büyüklüğünde deprem Dünya Hollanda’da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 315'e yükseldi Dünya