ABD'li diyetisyen sürekli tok hissetmenin gizli formülünü açıkladı!

Abone ol

Uzman diyetisyen Ilana Muhlstein, sürekli tok hissetmenin sırrını açıkladı. 4 adımda kendini tekrarlayan bir çemberden oluşan bu sistemde, önce su içerek başlayıp adımları takip ediyorsun.

Çok çeşitli lezzetli yiyeceklerle karşılaşmak, kalorileri kontrol etmeye çalışan herkes için sorun yaratabilir. Bu, seçim yapabileceğiniz üç veya dört yolu olan bir yürüyüş parkurundaki çatala gelmek gibidir. Haritanız olmadığı sürece, hangi yolun doğru olduğunu bilemezsiniz.

Diyetisyen ve beslenme uzmanı Ilana Muhlstein, yiyecek seçenekleriyle her karşılaştığınızda sizi doğru yönde yönlendirecek parlak bir kilo verme pusulası hazırladı. Buna "Daha Fazla mı? Tabii!" diyor.

"Bırakabilirsiniz: Karbonhidrat, Kokteyl ve Çikolatanın Keyfini Çıkararak Nasıl 50 Kilogram Verdim - Ve Sen de Yapabilirsin!" kitabının yazarı Muhlstein, "Bu, özellikle benim gibi büyük bir iştahı olan biri veya sosyal etkinlikler, restoranlar ve aile tarzı yemeklere sık sık gelenler için" diyor. Çok sayıda yemek seçeneğiyle karşılaştığınızda, kontrolü elinizde tutmanıza yardımcı olmak için çemberdeki dört adımı izlemeniz yeterlidir.

İşte 'Daha Fazla mı? Elbette!' modeli aşağıdaki çembere benziyor

Bu dört adımı yemek yerken aklınızda tutarak daha dikkatli yiyebilirsiniz. Dikkatli yemek, kalori alımınızı kontrol altında tutmanızı ve sağlıklı bir kilo vermenizi veya korumanızı kolaylaştırır.

1- ÖNCE SU

Muhlstein, "Her zaman 'Önce Su' ile döngünün en üstünden başladığınızdan emin olun. Özellikle önünüzde uzun bir yemek aralığı varken ve gerçekten yemeğinize hız vermek istiyorsanız" diyor.

"Tüm kilo verme yaklaşımınızın ateşleyici anahtarı" diye konuşan Muhlstein, yemek yemeden önce büyük bir bardak su içmenin karnı doldurduğunu, bu nedenle arzuya teslim olma ve zihniyetinizi geçersiz kılma olasılığının azaldığının altını çiziyor.

"Avucunuzun yukarısındaki elinize yarım litrelik bir su şişesi koyun; ne kadar ağır olduğunu görüyor musunuz?" diyen Muhlstein, şöyle devam ediyor: "Bu, suyun mideye hoş bir ağırlık kattığı, yemeğinizi yemeden önce size sakinlik ve tatmin hissi veren ve aynı zamanda yiyecekle daha sağlıklı bir ilişki kurmaya yardımcı olduğu noktasını gerçekten gösteriyor."

2- SEBZELER

Suyu sebzeyle takip edin. Muhlstein, "Her zaman yediğimiz ve doldurduğumuz ilk ısırıkların sebzeler olmasını isteriz, bu da her zamankinden daha fazla yiyecek ve kışkırtıcı şeylerle çevriliyseniz daha da önemlidir" diyor.

American Journal of Clinical Nutrition'da, insanlara sebzeler ve çorbalar gibi büyük miktarlarda düşük kalorili yiyecekler yemelerini tavsiye etmenin, insanlara porsiyonlarını kısıtlamalarını ve daha az yemeye odaklanmalarını tavsiye etmekten daha başarılı bir kilo verme stratejisi olduğunu gösteren bir araştırmadan alıntı yapıyor.

3- PROTEİN

Mideyi sebzeler ile doldurduktan sonra proteininizi alın. Muhlstein, "Bu, gereksiz yere aşırı yemeyi önlemek ve genel kontrol hissinizi artırmak için tokluk duygunuzu etkiliyor" diyor. Araştırmalar, daha yüksek protein alımının termojenez, tokluk ve yağ kaybını artırdığını gösteriyor.

4- KARBONHİDRATLAR VE YÜKSEK LİFLİ GIDALAR

Bu gevrek ve parçalanmış patateslerden oluşan bir kaşık dolusu yiyecek beklediğinizden daha lezzetli ve cezbedici çıkarsa ve "Daha Fazlasını İster misiniz? "Elbette!" diyor Muhlstein. Ama bir sorun var.

Büyük bir bardak su, köpüklü su veya şekersiz buzlu çay ile başlayarak, çarkta 4 numaradan daha fazlasını yemeden önce dairenin etrafında tekrar dönmelisiniz. "Muhtemelen, bir kez daha etrafta dolaştığınızda, o kadar tatmin olacaksınız ki, ekstra aptalca bir şey yemeye bile ihtiyacınız olmayacak.

Zamanla ve pratikle "Daha fazlası mı? Elbette!" taktiği araç haline gelecek. Bu, Muhlstein'ın yaklaşık 50 kilogram verdiği ve en sevdiği yiyeceklerin tadını çıkarmaya devam ettiği araçlardan birisi.

Koronavirüste ortalığı karıştıran 'anüs' iddiası Sağlık Japon bilim insanları: Akşam yemeği yememek obeziteye neden oluyor Sağlık Koronavirüste bir uyarı daha: Ölüm riskini artırıyor Sağlık Koronavirüs salgınında satışları arttı: Takviye gıdalarda 'doz' uyarısı Sağlık