Adalet Bakanı, FETÖ davaları için tarih verdi
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ davalarının yıl sonuna kadar biteceğini düşündüğünü söyledi.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ davalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
"40 yıldır gizli ajanda ile 'Devleti ele geçirmeye kadar kendinizi gizleyin' mottosuyla yetişmiş bir örgüt için 'iki yılda bitirdik, artık mücadele sona erdi, başarıyla bitti' bunu kimse diyemez" diyen Gül, "Burada kararlı, teyakkuz içerisinde, istikrarlı bir şekilde mücadeleyi sürdürmek lazım" şeklinde konuştu.
FETÖ yargılamaları
- (FETÖ yargılamaları) Fiili darbe davalarının genel itibarıyla yüzde 70 oranında ilk derecede sonuçlandığını söyleyebiliriz. 2018 sonunda bu yargılamaların artık Türkiye'nin yargı gündeminden düşeceğini, tamamlanacağını düşünüyorum.
- Nereye giderlerse gitsinler konuyu hukuki değil siyasi boyutuyla yaklaşıp iyi niyet göstermemeleri sürecin en büyük zorluklarından birisi. Nerede olursa olsun bu mücadeleyi sürdüreceğiz.
-Darbe davalarında 287 dosyanın 171'inde karar verilmiştir, 116 dava devam etmektedir. 2 bin 140 mahkumiyet, bin 478 beraat kararı verilmiştir.
İnce'nin Gülen'in evraklarının yetersiz olduğu iddiası
- (CHP heyetinin Gülen dosyalarını incelemesi) Buradan asla 'doğru yapılmış, elinize sağlık' diyecekleri bir şey beklemiyoruz... İddialarının geçerliliği yoktur. Türkiye'de bu işlemleri yapan saygın hakimlerdir, savcılardır.
- 15 Temmuz’a kontrollü darbe diyen, 20 Temmuz’da yapılan tüm tedbirlere karşı da “asıl darbe budur” diyen bir anlayıştan başka bir şey beklemek mümkün değil. Burada esas sorun, sayın İnce’yi hangi Amerikalı aramıştır? Firarilerden birisi midir? Amerikalı bir kişi midir? Bu kişi ise ne söylemiştir, kim aramıştır? Bu konuda bir muğlaklık var? Hangi eyaletten, kim aramıştır söylemiyor.
- Burada gerçekten bir ciddiyetsizlik var. Amerikalılar aradı, kim aradı, ne söyledi? Bunu milletle paylaşmak zorunda. Ne eksiktir, onu paylaşmak zorunda. Ama asıl hazin olan, siz cumhurbaşkanlığına adaysınız siz devletin ilgili kurumlarından gelen bilgilere değil de bir gelen telefonla, acaba işlettiler mi, acaba kim aradı, ne söylendi buna itibar ediyorsun. Böyle bir tavrı Türk milleti böyle bir yaklaşıma teslim etmez.
- Çünkü devletin kurumları var. Devletin yetkileri var. Diyelim ki telefon geldi. “Şunu söylüyor” diye bilgi alacağına, kalkıp şöyle yapıldı, hiçbir zaman Amerikalı yetkililer “sen şunu düzgün yap şeklinde bir müracaatını kabul etmiyorum” demedi. Böyle bir şey söylenmedi. Kalkıp siz Amerika’dan gelen bir telefona itibar ediyorsunuz.
- Bir şey söylendi, onun altını doldurmak için bir şeyler söylenecek. Ama hiçbir şekilde bu iddiaların geçerliliği yoktur. Bu işleri yapan saygın hakimledir, savcılardır. Talebi yerine getiren mahkemelerdir. Bunların talebi İngilizceye çevrilip gönderilmektedir. Çok yetkin hukukçularımız var.