Affedildiğini duyan idam mahkumu kalp krizinden öldü

Abone ol

İran'da 18 yıl önce cinayet işleyip ölüm cezasına çarptırılan mahkum, maktulün ailesi tarafından affedildiğini öğrenmesinin ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

İran’da 18 yıl önce meydana gelen olayda bir kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırılan mahkum, maktulün yakınları tarafından affedilerek ölüm cezasından kurtulduğunu duymasının ardından kalp krizi geçirdi.

55 yaşındaki "Ekber" isimli mahkum hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

NE OLMUŞTU

Söz konusu mahkumun 2004 yılında Bender Abbas Cezaevine gönderildiği ve bir süredir kalp rahatsızlığı bulunduğu belirtiliyor.

İran'da uygulanan ceza hukukuna göre, cinayetten hüküm giyerek idam cezasına çarptırılan mahkumlar, maktul yakınları tarafından affedilmeleri halinde kan parası ödemek ve varsa aldıkları hapis cezalarını tamamlamakla mükellef oluyor.

Putin: Donetsk ve Luhansk'ın tanınması konusunda bugün karar verilecek Dünya Rusya-Ukrayna sınırında çatışma! Rus ordusu: Sınırı geçen 5 Ukraynalı öldürüldü Dünya Kayıp ilanı verilen bir köpek 12 yıl sonra bulundu Dünya Rusya: Bir sınır kontrol noktamız Ukrayna'dan atılan roketle vuruldu Dünya