Ahmet Hakan'dan Erdoğan'a 'itaat farz' diyen rektöre 2 soru

Abone ol

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a itaati farz, karşı çıkmayı haram sayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'a 2 soru yöneltti.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın Erdoğan'la ilgili skandal sözlerini değerlendirdiği köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

HARRAN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın aynen şöyle demiş:

“İslami olarak şu anda Cumhurbaşkanı’na itaat etmek farz-ı ayındır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir, haramdır”.

*

Konunun demokrasi, özgürlük, kişilik sahibi olmak, körü körüne itaat noktalarını bir tarafa bırakıp...

Bu rektöre İslami olarak şu iki adet soruyu soruyorum:

*

- SORU BİR: Konsolosluk binasında gazeteci doğrayan rejimin en tepesindeki Suudi Kralı’na ve onun veliaht prensine itaat etmek de farz-ı ayın mıdır? Suudi Kralı’na itaat etmeyen Suudi vatandaşı Müslümanlara da “harpten kaçan” muamelesi mi yapacaksın?

*

- SORU İKİ: Halife Hazreti Ömer’e “Yanlış yaparsan seni kılıçlarımızla düzeltiriz” diyen sahabeler, bir farza karşı gelip harama mı batmıştır? Neden “Ey Ömer! Sana itaat, farz-ı ayındır. Tabii ki itaat ederiz” dememişlerdir de kılıçlarıyla düzeltmekten söz etmişlerdir?

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Yolda yürüyek kadını bıçakladı! 'Katil olmak en büyük hayalimdi' Güncel Çocuk tacizcisinin paylaşımları ortaya çıktı! Güncel Rahip Brunson hakkında gerekçeli karar açıklandı! İşte detaylar... Güncel Cinayet şüphelisi 13 yıl sonra yakalandı Güncel