Ahmet Hakan'dan gündeme oturan Haydar Aliyev gafı! 17 yıl geriden geldi

Abone ol

Ahmet Hakan'ın bugünkü köşe yazısında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i 2003 yılında vefat eden Haydar Aliyev ile karıştırması tepki çekti.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugün yayınlanan köşe yazısında 'GATA’nın meczubuna dair' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Hakan yazısının bir bölümünde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 2 gün önce yaptığı basın açıklamasında kullandığı “İti qovan kimi qovuruq” sözlerine sempati oluştuğunu yazdı.

Ancak Hakan bu sözlerin 2003 yılında hayatını kaybeden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in olduğu yönünde bir gaf yaptı.

Mevcut Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın Haydar Aliyev olduğunu ve “İti qovan kimi qovuruq” sözlerini de Haydar Aliyev'in söylediğini yazan Hakan'ın bu gafı 'Ahmet Hakan Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nı halen Haydar Aliyev sanıyor' yorumuna neden oldu.


İşte Hakan'ın yazısının o bölümü:

HAYDAR Aliyev’e özel bir sempatim yoktu.

Azerbaycan Türkçesine de.

*


Fakat son olaylar nedeniyle...

Hem Haydar Aliyev’e hem de Azerbaycan Türkçesine bir sempati oluştu bende.

*

Bilhassa Aliyev’in...

“İti qovan kimi qovuruq” deyişine.

Sözcü'nün internet sitesinde bir ayrılık haberi daha Medya Deneyimli isim Hürriyet'ten Olay TV'ye transfer oldu Medya Ali Edizer'e sahip çıktılar: 'Nikah düşmanları hedef gösterdi' Medya Van’da Mezopotamya Ajansı bürosuna polis baskını: 4 gazeteci gözaltında Medya