Akif Beki: Nas yorumu ve hassasiyeti, iktidarın siyasi ihtiyaçlarına göre mi değişiyor?

Abone ol

Karar yazarı Akif Beki, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz açıklamalarına köşesinde tepki gösterdi.

Karar yazarı Akif Beki, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın düşük faizi savunduğu konuşmasında dini referans göstermesini, ironik bir dille eleştirdi.

Beki, "Ve destanın parodisi de yazılıyor" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Ne yani, dolar karşısında liramız ucuzlayacak, yabancılar mallarımızı kelepire kapatacak, TL ile kazananların alım gücü düşecek, halk yoksullaşacak diye Allah’ın dediği yapılmasın mı?

Kızıp söylenenler; 'Bana ne söylüyorsunuz, ben sadece emir kuluyum, denileni yaptım' tavrıyla Cenab-ı Allah’a havale ediliyor.

Fakat gerekçe dinin faiz yasağıysa, piyasayı canlandırmak için vatandaşı düşük faizle kredi kullanmaya teşvik ederken niye yasak değil?

Geçen sene Diyanet, TOKİ projeleri için kamu bankalarından faizli krediye fetva verirken niye haram olmuyordu?

Ya da TL mevduatına enflasyon nispetinde faiz vermeye gelince haram, Merkez Bankası bu yüzden paramızın değerini koruyamayıp düşürüyor da...Hazine, enflasyonun üstünde yüksek faizle borçlanırken, bütçeden faiz ödemelerine ayrılan pay her sene 50 milyar TL artarken, faiz gideri yıllık 50 milyar liralardan bugün 200 milyar liralara çıkarken aynı hüküm niye devreye girmiyor?

Faiz hangi hallerde helal, hangisinde haram? Nas yorumu ve hassasiyeti, iktidarın siyasi ihtiyaçlarına göre mi değişiyor?"

AKİF BEKİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Meral Akşener: Beni teneşire yatıracaklarmış, buyurun buradayım diyorum! Siyaset 'Resmi Gazete'yi bekleyin' diyen İYİ Partili Durmuş Yılmaz özür diledi Siyaset Murat Muratoğlu: 'Beşer Esad on binlerce teröristi, muhalifleri, Türkiye'ye kilitledi' Siyaset Lütfi Elvan iddiası: 'Herhalde bugün yarın ayrılacak' Siyaset