'AKP döneminde yaşandı'... İşte Türkiye'nin son 20 yılda şaşkınlıkla izlediği skandallar

Abone ol

AKP iktidarı dönemi, Türk siyasi tarihi için adeta bir kırılma noktası olurken son 20 yılda yaşanan birçok skandal da hala akıllardan çıkmadı.

GERÇEK GÜNDEM

Türkiye günlerdir İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın bir şehit yakınına ettiği skandal küfür ile çalkalanıyor. Türk siyasi hayatında daha önce de pek çok kez benzer skandallar yaşanırken, özellikle AKP'li siyasetçilerin sözleri ve davranışları yeniden gündeme geldi.

Siyasi hayatta yaşanan herhangi bir olumsuzlukta yeniden gündeme gelen AKP dönemi skandallarından bazıları ise hala vicdan sızlatmaya devam ediyor.

Gerçek Gündem, o skandalların bir kısmını sizler için derledi. İşte AKP'li isimlerin vatandaşla yaşadığı skandallardan bazıları:

ANANI DA AL GİT

11 Şubat 2006'da Mersinli çiftçi Mustafa Kemal Öncel, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a “Çiftçinin hali ne olacak, anamız ağladı” dedi. Erdoğan, Öncel'e “Ananı da al git, artistlik yapma lan" diye yanıt verdi.

"BAŞBAKANA YUH DERSEN TOKADI YERSİN"

Manisa’nın Soma İlçesi’nde 2014 yılında yaşanan maden faciasının ardından bölgeye giden dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir grup vatandaş protesto etti. Görüntüde Erdoğan’ın vatandaşların olduğu bölgeye giderek vatandaşlarla konuştuğu ve “Sen bu ülkenin Başbakanı’na yuh dersen tokatı yersin’ dediği duyuldu.

YUSUF YERKEL'İN TEKMESİ

Soma'da 301 kişinin yaşamını yitirdiği facia sonrası dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müşaviri Yusuf Yerkel, bir madenci yakınını tekmeledi. Facianın 4. yıldönümü dolayısıyla Twitter hesabından açıklama yapan Yerkel, günah keçisi ilan edildiğini öne sürerek "Olaydan sonra bizzat Erdal Kocabıyık'ı arayıp kendisinden özür diledim ve helallik istedim. O da hakkını helal etti" dedi. Ancak Erdal Kocabıyık, “Halen üzgünüm, kalbim kırık. O tekme yalnızca bana değil, tüm madencilere atıldı” diyerek özrü kabul etmediğini belirtti.

GÜZEL ÖLDÜLER

Dönemin Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, Soma maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için "Güzel öldüler" ifadelerini kullandı.

ENSAR VAKFI SKANDALI

Karaman'da 2016 yılında, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) ile bağlantılı olduğu söylenen yurtlarda kalan 45 çocuk onlardan sorumlu olan bir öğretmen tarafından cinsel istismara mağruz bırakıldı. Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" dedi.

Bu olaydan sonra Sema Ramazanoğlu hakkındaki gensoru önergesinin görüşülmesi reddedildi. Gensorunun reddedilmesinin ardından, AKP’li vekiller sıraya girerek Sema Ramazanoğlu’nun elini sıktı.

GÖZLERİN GÖRMEDİĞİ HALDE SANA İŞ VERMİŞİZ

2011 yılında Dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le birlikte gittiği Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde çalışanların sorunlarını dinledi, onlarla birlikte yemek yedi. Taşeron firmada çalışan engelli işçi Nurullah Mehmetoğlu’nun "Asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarımızın düzeltilmesini istiyoruz" demesi üzerine "Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Para kazanıyorsun değil mi?" dedi.

BEN DİLENCİ DEĞİLİM, GÖRÜYORUM Kİ ÇARESİZLİĞİ HİÇ TATMAMIŞSNIZ HAYATINIZDA

2013 yılında Edirne’de ziyaretlerde bulunan dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanına giden Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik, kanser ilaçlarının temini için yardım istedi.

Bunun üzerine Bakan Bayraktar genç kızın cebine bir miktar para koydu. Özçelik de ağlayarak “Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda” diye cevap verdi.

Lenf kanseriyle mücadele eden genç kız 14 Ocak 2018 günü hayatını kaybetti.

EREN BÜLBÜL'ÜN ANNESİNE EV

Trabzon’un Maçka ilçesi Yolgören Mahallesi'nde terör örgütü mensuplarının hırsızlık için girdiği evlerini güvenlik güçlerine göstermek için giderken açılan ateş sonucu Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olan Eren Bülbül’ün saldırıya uğradığı yere Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 katlı bir ev yaptırıldı.

Miting için Trabzon’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anne Ayşe Bülbül’e evin anahtarını miting alanında verdi.

23 NİSAN'DA ŞEHİT ÇOCUĞUNUN AĞLAMASI

Erdoğan, 23 Nisan'da bir şehit çocuğunun ağlayarak sorusunu soramaması üzerine devletimiz şehit çocuklarını okuatacak açıklamasını yaptı ve ağlayan çocuğa "Sen yiğidin harman olduğu yerdensin" diyerek teselli verdi.

HÜSEYİN AVNİ COŞ'TAN YURTTAŞA KÜFÜR

Dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 10 Kasım törenleri sırasında bir yurttaşa “Gavat” dedi. Erdoğan, Coş'u “yedirmeyiz” diyerek savundu.

NİYE KAÇIYORSUN İSRAİL DÖLÜ

Soma faciası sonrası dönemin Başbakanı Erdoğan’ın bir markette genci ensesinden tutarken ‘Niye kaçıyorsun ulan İsrail Dölü?’ diye bağırdığı videolar gündeme bomba gibi düştü.

Cem Küçük'ün hedefinde Lütfü Türkkan var: Korkmaz Yiğit davasını anlattı, dolandırıcılıkla suçladı! Siyaset Erdoğan, Lütfü Türkkan'ın küfür ettiği aileyi aradı: Bu namus fukarası adama gerekeni söyledim... Siyaset Skandal ifşa oldu, soruşturma başlatıldı Siyaset AKP'deki kavga gözler önüne serildi: Abdulhamit Gül'den Süleyman Soylu'ya gönderme Siyaset