AKP MYK toplantısında Ayasofya için tarih verildi

Abone ol

AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Ayasofya'nın ibadete açılmasının yanı sıra sosyal medyada büyük tepki çeken 'yeşil top' simgesi gündeme alındı.

AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Ayasofya'nın ibadete açılacağı en uygun tarihin 15 Temmuz olacağı değerlendirmesinin yapıldığı ifade edildi.

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MYK toplantısında Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda yaşanan tartışmalar masaya yatırıldı.

AYASOFYA İÇİN EN UYGUN TARİH 15 TEMMUZ

Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MYK toplantısında Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda yaşanan tartışmalar masaya yatırıldı. Yargıdan çıkacak karara göre Ayasofya'nın ibadete açılacağı, en uygun tarihin ise 15 Temmuz olacağı değerlendirildi.

GRUP BAŞKANVEKİLLİKLERİ NASIL SEÇİLECEK?

MYK'da gündeme gelen bir diğer konu da TBMM Başkanlığı adayının temayülle seçilecek olması. Toplantıda 2 Temmuz'da Meclis Başkanlığı'nın yansıra Meclis içi seçimler de gündeme geldi.Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis Başkanı'nın yine temayül yoklamasıyla seçileceğini bildirdi. Bunun üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Grup Başkanvekillikleri, Komisyon Başkanlıkları ve Divan Üyelerinin de grup içinde yapılacak seçimle belirlenmesini önerdi. Edinilen bilgilere göre Turan, "AK Parti 18 yıllık parti. Seçimden korkmayalım. Demokrasiyi işletelim" diyerek Grup Başkanvekilliklerine getirilecek isimlerin de grup içinde yapılacak seçimle belirlenmesini teklif etti.

SEÇİME HANGİ GEREKÇEYLE KARŞI ÇIKILIYOR?

Turan'a itiraz AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'dan geldi. Bostancı, Grup Başkanvekilliklerinin seçimle belirlenmesinin grubu bölebileceğini ifade etti. Bu arada AKP kulislerinde, "Grup Başkanvekilleri, Grup Başkanının talimatları doğrultusunda hareket eder. O nedenle seçimle gelmeleri, Meclis çalışmalarının aksamaması açısından önemlidir. Bu zamana kadar da böyle olmuştur. Sadece 2004 yılında seçim yapılmıştır. Onun dışında Grup Başkanvekillerini Genel Başkan belirlemiştir. Seçim doğru olmaz" görüşü dile getiriliyor.

TBMM'NİN YENİ BAŞKANI KİM OLACAK?

Bu arada AKP kulislerinde Mustafa Şentop ile Binali Yıldırım'ın adı ikinci devre Meclis Başkanlığı için öne çıkıyor. Şentop'un göreve devam edebileceği belirtiliyor. Ancak AKP'nin önde gelen isimleri, "Binali Yıldırım Başkan olmayı isterse, Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini kırmayacaktır" yorumu yapılıyor. Yıldırım'ın son zamanlarda Meclis kulislerinde sık görülmesi, milletvekilleriyle diyalogları Başkanlık formülünün ağır bastığını gösteriyor. Ancak Şentop'un, Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Başkanlığı bırakmasının ardından, kendisinden kalan başkanlık süresini tamamladığı, o nedenle göreve devam etmek istediği de ifade ediliyor. Şentop ise bu konudaki soruları, "Siyasette 24 saat bile çok uzun süredir" diyerek geçiştiriyor.

MHP'den Doğu Perinçek'e 'ittifak' mesajı: 'Yancısı olma gayreti içerisinde' Siyaset Fahrettin Altun'dan Yüksek İstişare Kurulu toplantısı hakkında açıklama Siyaset Kemal Kılıçdaroğlu Karar TV'ye konuk olacak Siyaset DEVA Partisi'nden HDP'nin yürüyüşünün engellenmesi hakkında açıklama Siyaset