AKP'de çatlak sesler artıyor: Şamil Tayyar İBB 'hamlesini' böyle eleştirdi

Abone ol

AKP'li Şamil Tayyar, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik başlatmış olduğu teftişi yorumladı.

Önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 'İBB'de terörle iltisaklı isimler çalışıyor' diyerek hedef göstermesi sonrası AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan sahneye çıkmış; İBB'yi hedef alarak Soylu'nun iddiasını desteklemişti.

Erdoğan'ın açıklamalarının hemen ardından İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için inceleme kararı almıştı.

Teftiş kararına yönelik tepkiler devam ederken; AKP içindeki 'İBB' çatlağını su üzerine çıkaran açıklamalar gelmeye başladı.

ÇATLAK SESLER

İktidar cephesinde çatlak sesler ilk olarak AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alırken, Kurtulmuş teftişten dolayı belediye başkanının sorumlu tutulamayacağını söyleyerek; Erdoğan ile ters düştü.

ŞAMİL TAYYAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kurtulmuş'un açıklamaları AKP içindeki çatlağı gözler önüne gelirken; son dönemde AKP'nin kimi hamlelerine tepki gösteren MKYK Üyesi Şamil Tayyar da dikkat çeken bir yorum da bulundu.

''CAN SUYU VERİYORUZ''

AKP'nin Ekrem İmamoğlu'na can suyu verdiğini söyleyen Tayyar, ''İmamoğlu ne zaman CHP’de kriz konusu olsa, ne zaman politik kredibilitesi zayıflasa ‘can suyu’ veriyoruz'' dedi.

''BIRAKSAK İLK SEÇİMDE DÜŞECEK''

İmamoğlu için 'bıraksak ilk seçimde düşecek' diyen Tayyar, ''Tartışmalı seçimi yenileyerek egosunu şişirdiğimiz İmamoğlu 3 yılı boş geçirse de sarıp sarmalıyoruz. Bıraksak ilk seçimde düşecek, düşmesin diye tutuyoruz. Yazık'' ifadelerini kullandı.

'Ey Nebati yalan bu kadar rahat söylenmez, yalanın batsın' Siyaset AKP yöneticisinden İBB için erken seçim çağrısı Siyaset Mustafa Sarıgül'den 'teftiş' tepkisi: İçişleri Bakanlığı sosyal medyadan, basınla konuşarak mektup göndermez Siyaset Erdoğan: Sürekli vites yükselterek yolumuza devam ediyoruz Siyaset