AKP'li belediye basın bürosu çalışanını otoparkçı yaptı

Abone ol

Bergama Belediyesi basın bürosunda çalışan Ergün Gelir, belediye yönetiminin tasarrufu ile otoparkçı olarak görevlendirildi.

AKP’l Bergama Belediyesi basın bürosunda görev yapan Ergün Gelir, geçtiğimiz kasım ayında Bergama Belediyesi yönetimi tarafından otoparkçı olarak görevlendirildi.

İzgazeteye konuşan Ergin Gelir, Bergama Belediyesi tarafından kendisine yapılan yeni görevlendirme sonrasında istifa ettiği bilgisini verdi. Gelir “Mesleğime olan saygım ve inancım gereği tabi görevlendirmeyi kabul etmedim. İstifa ettim ve haklarımı talep ettim” dedi.

Belediyenin görevlendirmesine ilişkin Gelir, “Herkesin yapacağı iş belli. Ancak siz, kütüphaneciyi alakasız bir yere veriyorsunuz, basın bürosunda çalışanları ise otoparkçı olarak görevlendiriyorsunuz. Bergama Belediyesi’nin çalışanlarına bakış açısı 31 Mart’tan sonra baştan aşağı değişti” şeklinde konuştu.

Gazetecilik mesleğinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirten Gelir, “Günümüzde meslektaşlarımızın hangi olumsuz koşullarda çalıştığını hepimiz biliyoruz. Buna rağmen mesleğimize dört elle sarılarak işimizi yapmaya çalışıyoruz. Ve malesef ki işimizi yapmamıza izin verilmiyor. Burada üzerinde durulması gereken mesleğimizin basitleştirilerek itibarsızlaştırılmaya çalışılmasıdır” ifadelerinde bulundu.

Ülker Ailesi'ni konu alan kitap daha basılmadan yasaklandı! Medya 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü: Gazeteciler bugüne hangi koşullarda giriyor? Medya CHP'li Torun: Medya yöneticileri Saray onayıyla atanıyor Medya Bakan duyurdu: Wikipedia ne zaman açılacak? Medya