'AKP'li Belediye Başkanı Rasim Arı hem partiyi hem de görevi bıraktı' iddiası

Abone ol

AKP Genel Merkezi tarafından istifasının istendiği öne sürülen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın bugün hem partiden hem de başkanlıktan istifa ettiği öne sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde genel merkeze çağrılarak AKP'den istifasının istendiği iddia edilen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı gündeme bomba gibi düşmüştü. Söz konusu olayın ardından, gün içerisinde yeni gelişmeler yaşandı.

Nevşehir Kent Haber adlı yerel sitede yer alan iddiaya göre, sabah saatlerinde Arı'nın, hem partiden hem de belediye başkanlığından istifasını genel merkeze sunduğu öne sürüldü.

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay ise, sosyal medya hesabından iddiaları pekiştirecek bir paylaşımda bulunarak, "AK Parti yine bizi yanıltmadı, yolsuzluğu korudu, açığa çıkartanı kovdu. Rasim Arı görevden alındı" ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmazken gözler, Rasim Arı'dan gelecek açıklamalara çevrildi.

NE OLMUŞTU?

AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın geçtiğimiz günlerde AKP Genel Merkezi’ne istifa dilekçesini verdiği ve bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceği iddia edilmişti.

AKP yönetiminin Nevşehir Belediyesi’nin önceki yönetiminde bulunan kişilerin yolsuzluk soruşturmasında delillerin karartılmasını istediği öne sürülmüş, Rasim Arı'nın da bu baskılara dayanamadığı iddia edilmişti.

TBMM Başkanı Şentop'tan 'Osmanlı'yı yeniden kurma' eleştirilerine yanıt: Hayalci değiliz Siyaset Fatih Altaylı tane tane anlattı: 'İşsizliğin sorumlusu İŞKUR Başkanı olabilir mi?' Siyaset TBMM TV o yayını neden kesti? Meclis kaynakları açıkladı Siyaset Oğuzhan Asiltürk’ün sözleri sonrası Saadet Partililer bu videoyu paylaşıyor Siyaset