AKP'li Şamil Tayyar, kendi partisini uyardı: Aksini düşünmek bile istemem!

Abone ol

AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, yüksek faturalar nedeniyle kendi partisine uyarılarda bulundu. "Mevcut tarifelerin haklı sebepleri olsa bile siyasi tansiyonu düşürmez. Bu yangın mutlaka söndürülmeli, aksini düşünmek bile istemem" dedi.

Ekonomi yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz sebep, enflasyon neticedir' şeklindeki ısrarı sonucu attığı adımlar, Türk lirasında tarihi değer kaybına neden oldu. Eylül ayında 8,30 seviyesinde bulunan dolar/TL'nin 18'e kadar yükseldiği dört aylık süreçte her alanda ardı arkası kesilmeyen zamlar yapıldı.

Kur şimdilerde 13-14 bandına gerilemiş durumda, ancak fiyatlar düşmedi.

Milyonlarca kişi, özellikle elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarından şikayetçi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Şamil Tayyar, konuyla ilgili kişisel Twitter hesabında değerlendirmelerde bulundu.

'AKSİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMEM'

"Ne Kılıçdaroğlu ne diğerleri, AK Parti’nin rakibi değil. Bu süreçte en büyük muhalif akım; elektrik/doğalgaz/akaryakıt üzerinden şekilleniyor" diyen Tayyar, uyarılarına şöyle devam etti:

"Mevcut tarifelerin haklı sebepleri olsa bile siyasi tansiyonu düşürmez. Bu yangın mutlaka söndürülmeli, aksini düşünmek bile istemem."

Trafik sigortasında yeni tarife Ekonomi İşsizlik fonu işverene yağıyor işsiz boş dönüyor: 'İktidar fonu sıcak para kaynağı olarak görüyor' Ekonomi Morgan Stanley tarih verdi: Dolar krizi kapıda Ekonomi Vatandaş icralık: Dosya sayısı 22.9 milyona ulaştı Ekonomi