AKP'lilerin tasarruf önerileri: Mangoyu kurutun, kombiyi kısın, eti gramla alın!

Abone ol

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, hayat pahalılığını da beraberinde getirdi. Doların her gün yeni bir rekor kırması fiyatlara da yansırken, iktidar kanadından arka arkaya gelen öneriler "yok artık" dedirtti.

AKP Milletvekili Zülfü Demirbağ, bugün verdiği 'geçim' tavsiyesi ile olay oldu. Demirbağ, "Eti kiloyla değil gramla; meyve ve sebzeyi de taneyle alın" dedi. Demirbağ'ın bu sözlerine muhalefet cephesinden tepki yağdı.

Demirbağ'ın sözleri, akıllara daha önce AKP'lilerin verdiği ekonomi tavsiyelerini getirdi.

PORSİYONLARI KÜÇÜLTÜN

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ev ekonomisine katkı sağlamak için porsiyonların küçültülmesi tavsiyesinde bulundu. Erdoğan, “Küresel bir seferberlikle bireysel davranışlarımızı değiştirerek insanlığı içine düştüğü bu utançtan kurtarabiliriz. Gelin hep birlikte basit önlemler alalım. Alışverişe çıkmadan önce alınacaklar listesi hazırlayalım. Porsiyonlarımızı küçültelim. Sadece ihtiyacımız kadarını alıp bozulacağını bildiğimiz yiyecekleri istiflemekten vazgeçelim' dedi.

MANGOYU KURUTUP SAKLAYIN

Emine Erdoğan, daha önce verdiği bir röportajda da mangonun kurutulup saklanmasını önerdi. Erdoğan'ın bu önerisi o dönem sosyal medyada büyük tepki çekti.

Erdoğan’ın yemek tavsiyelerinin yer aldığı kitapta, mangoyu kurutup saklama önerisini eleştiren Tanal, "60 yaşındayım. Mango nasıl bir yiyecektir. Nasıl yenilir. Bugüne kadar daha yemedim. Milletin %99. Mango yediğini ve bildiğini sanmıyorum. Günaydın Türkiyem Mangoyu merak ediyorum ya siz! Saray böyle bir şey! Öğrenciler barınacak yurt bulamıyor Birileri mango kurutmayı öneriyor" ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN DÖNMEZ: KOMBİYİ BİR DERECE KISIN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir medya grubunun düzenlediği Türkiye 2023 Zirvesi’nde yaptığı açıklamalarla gündemi değiştirmişti. Dönmez'in doğal gaz zamlarına ilişkin, ''Kombiyi 1 derece kısarak faturalarda yüzde 7'lik tasarruf sağlanabilir'' açıklaması tepki çekmişti. Bunun üzerine Dönmez, muhalefeti cımbız siyaseti yapmakla suçlamış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Muhalefet yapmak adına bazı gerçekleri cımbızlayarak, ‘cımbız siyaseti’ yaptığını zannedenler gerçeği çarpıtmakla meşgul oluyorlar. Biz ise milli enerjiye, ülkenin geleceğine karşı doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz."

PEYGAMBER EFENDİMİZ MİDEYİ BOŞ BIRAKIN DER

Eski AKP Konya milletvekili Hüsniye Erdoğan KYK yurdunda yemek porsiyonlarının küçülmesiyle ilgili “Öğrencilerimiz anne ve babalarından ayrı olunca duygusal takıldıklarını düşünüyorum. Gençler bizim geleceğimiz. Porsiyonların küçültülmesinde ise Peygamber Efendimiz ‘midenin 3’te 1’ine sıvı, 3’te 1’ine yiyecek, 3’te 1’ini ise boş bırakın’ diyor. Biz sofraya oturunca sıcağı soğuğu, çorbası yemeği, salatasını yiyoruz. Ben KYK yurdunda nasıl yemek verildiğini de biliyorum. İsraf edilmemesi için porsiyonlar küçültülmüş olabilir, bundan emin değilim. Doymuyorlarsa tekrar yemek isteyebilirler. Ben de yatılı da kaldım bunu biliyorum” diye konuştu.

ZAMLAR MİNİ MİNİ GELİYOR

Erdoğan "Zamlar mini mini geliyor" değerlendirmesini yaparak şunları söyledi: “Muhalefet çok yükleniyor. Ben sade vatandaşıma bir şey demiyorum. Onların dertlerine derman olacak varsa yine AK Parti. Geçen yıl doğalgaz fiyatı 1.99’muş şu anda 2.33 olmuş. Zam gelebilir ama mini mini gelmiş. İngiltere, Hollanda, İsveç’te fiyatlar üç kat artmış fiyatlar. Zam yapılmak zorunda çünkü ithal ediyoruz. Kaleciye top gelince topu göğsüyle yumuşatır ya hükümet de şu an onu yapıyor. Ben sayın cumhurbaşkanımızın millet sevdasını, şefkatini biliyorum. O topu alıp göğsüyle yumuşatıyor. Taşıyamayacak duruma gelince mecburen yansıtıyor."

TAKVİM GAZETESİNİN ALIŞVERİŞ ÖNERİLERİ

İktidara yakın Takvim gazetesini market alışverişiyle ilgili haberi sosyal medyada tepki çekti. Gazetede yayımlanan manşet haberde, ‘satışı artırmak isteyen marketlerin türlü türlü psikolojik tuzaklar’ kurduğu belirtilerek vatandaşlar buna karşı ‘uyarıldı.’

Gazetenin önerileri şöyle oldu:

* Alışverişe tek başına ve tok karnına çıkın. çocuklar olmasın.

* Büyük araba doldurmaya teşvik eder. Sepetten şaşmayın.

* Sebze, meyve, süt, et alın. Abur cuburdan kaçının.

* Cazip kokular yoldan çıkarmasın. Evde hiçbiri kalmaz.

* Ürünlere dokunmayın. Sahiplik duygusu almaya zorlar.

* İkramları geri çevirin. Dilinize değdiği an tuzağa düşersiniz.

* Islak yeşillik taze görünür, kolay satılır. Ama çabuk çürür.

* Pahalı ürün göz hizasındadır. Yukarıya ve aşağıya bakın.

* Gurme reyonunda zemin titrer. Yavaşlar, daha çok alırsınız.

* Kasiyer indirimli ürün teklif eder. Rafta da aynı fiyattır.

Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş hayatını kaybetti Siyaset HDP'li Buldan: Kimsenin gücü HDP'yi kapatmaya yetmez, yetmeyecektir! Siyaset Erdoğan bir kez daha 'Erken seçim yok' dedi: İnşallah 2023'te de kazanarak rekorumuzu çok daha ileri taşıyacağız Siyaset Fatih Altaylı'dan Erdoğan'ın açıklamalarına sert çıkış: İyi de bu işgal ve esaret ne zaman gerçekleşti! Siyaset