Akşener açıkladı: Perinçek için neden 'cinping' ifadesini kullanıyor?

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için neden 'Cinping Perinçek' dediğini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'de gazeteci Suat Toktaş'ın sorularını yanıtladı.

Akşener, "Sayın Perinçek çin Cinping Perinçek ifadesini kullanıyorsunuz. Cinping Perinçek neden, nedir?" sorusunu yanıtladı.

Akşener'in yanıtı şu şekilde:

Şimdi biraz ironi de yapıp ama diğer taraftanda bir gerçeği ifade ediyorum. Sayın Perinçek, sanki Çin Merkez Komitesi üyesi gibi, Şi Cinping'dir biliyorsunuz Çince'de soyad önce geliyor Cinping şahsın ismi. Devlet Başkanı'nın ismi, yani hakaret de etmiyorum. Çin muhibbi demek için böyle söyledim.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Görüyoruz ki Çin Merkez Komitesi Türkiye Komiseri, namıdiğer kısmen iktidar Sayın Cinping Perinçek, 'Müslümanım' diye diye gezen Sayın Erdoğan'ı da 'Türk milliyetçisiyim' diye diye gezen Sayın Bahçeli'yi de nasıl olduysa esir almış. Çin'in, Türkistan'da Uygurlu kardeşlerimize uyguladığı zulme Avrupa'dan, Amerika'dan ses geliyor ama Ankara'dan hala çıt çıkmıyor” demişti.

Akşener: Bu dil, Sayın Erdoğan’ı ve iktidarını bitiriyor

Meral Akşener: CHP’den istifa eden arkadaşlarımız seçmene hesap verecek

Meral Akşener: CHP’den istifa eden arkadaşlarımız seçmene hesap verecek Siyaset CHP'li Adıgüzel, Türkiye'nin fiber internet haritasını çıkardı Siyaset Erdoğan, Senegal ve Gine Bissau Cumhurbaşkanlarını kabul etti Siyaset Muharrem İnce martta istifa edecek Siyaset