Alaattin Çakıcı'ya hapis cezası veren hakim sürgün edildi
Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'ya 17 yıl hapis cezası veren hakimin görev yeri değiştirildi.
İnfaz düzenlemesiyle tahliye edilen Alaattin Çakıcı, yeğeni Adem Çakıcı'nın silahla yaralanması ile çok sayıda yağma ve tehdit suçlarından yargılandığı davada, geçen ekim ayında 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, Çakıcı'ya o cezayı veren İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Melih Osmançavuşoğlu'nun davadan 2 ay sonra 2020'nin sonunda çıkan Adli Yargı Kararnamesi ile görev yerinin değiştirildiği ortaya çıktı.
DURUŞMAYA KATILMADI, KARAR AÇIKLANDI
10 Ekim 2020'de görülen davanın karar duruşmasına sağlık raporunu gerekçe göstererek katılmayan Çakıcı, davada ifade vermedi.
Mahkeme, Çakıcı'nın sağlık raporunun yargılamayı uzatmaya yönelik olduğuna belirterek, duruşmada kararını açıkladı.
Bu kararla birlikte, Çakıcı "tasarlayarak öldürmeye azmettirme teşebbüsü" suçunu işlediği gerekçesiyle 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
YENİDEN HAPSE GİREBİLİR
İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar istinaf ve Yargıtay tarafından onanırsa, Alaattin Çakıcı yeniden hapse girebilir.
KARARDAN 2 AY SONRA GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Çakıcı'ya hapis cezası veren mahkemenin başkanı Melih Osmançavuşoğlu, 24 Aralık 2020'de yayımlanan Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan, İstanbul Bölge Adli Mahkemesi Üyeliği görevine gönderildi.
YARGI KULİSLERİNDE KONUŞULANLAR
Hakim Melih Osmançavuşoğlu'nun görev yerinin değiştirilmesi, yargı kulislerinde "Alaattin Çakıcı'ya verdiği hapis cezasıyla ilişkilendiriliyor. Kıdemli bir hakim olan Osmançavuşoğlu'nun görev yerinin değiştirilmesi, 'tenzil-i rütbe' olarak tanımlanıyor.
Yargı kulislerinde konuşulan bir diğer konu ise, Osmançavuşoğlu'nın yanı sıra başka kıdemli hakimlerin de Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği'ne atanması, gelecek seçimler öncesinde İlçe Yüksek Seçim Kurulu'nda başkan olarak görev yapmalarının önüne geçmek için atılan bir adım.