Albayrak: İnşaallah ‘V’ çıkışı GSYİH verilerinde de göreceğiz

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, GSYH tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, Kovid-19 salgını ve kısıtlama tedbirlerinin etkili olduğu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 9.9 azalış gösterdi.

Büyüme rakamlarını yorumlayan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

Dünya ekonomilerini durma noktasına getiren yüzyılın felaketi pandeminin etkilerini 2. çeyrekte hissedeceğimizi biliyorduk. Kötümser tabloların aksine GSYİH oranımız dünya ülkelerine kıyasla iyi bir sonuç verdi. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam, dinamikleri kuvvetli.

Milli ekonomi hedefleri, istihdama dayalı üretim, vatandaşının yanında olan bir ekonomi modeliyle yılı pozitif ayrışarak kapatacağız inşaallah.
2021’e pandeminin izlerini silerek girmekte kararlıyız.
İnşaallah ‘V’ çıkışı GSYİH verilerinde de göreceğiz.

Türkiye ikinci çeyrekte yüzde 9.9 küçüldü

Bakan topu vakıflara attı: 300 bin sandık emeklisine ikramiye yok Ekonomi Dış ticaret açığı Temmuz'da 2.7 milyar dolar oldu Ekonomi 'Dikkat etmezsek çok kısa süre sonra eldivensiz kalabiliriz' Ekonomi Türkiye ikinci çeyrekte yüzde 9.9 küçüldü Ekonomi