Alçı: Berat Albayrak herkesi ters köşeye yatırdı

Abone ol

"Bence çok nazik ve klas bir hareket yaptı Albayrak. Henüz sadece 5 senedir milletvekili ve bakan olmasına rağmen olgun ve tecrübeli bir siyasetçi tavrı gösterdi. Herkesi ters köşeye yatırdı."

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kendisini arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini ilettiği açıklanmıştı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı ise bugünkü yazısında o görüşmeyi Faik Öztrak cephesinden anlattı ve yapılan jestin dünyada benzerinin az olduğunu ve bunun da Türkiye'nin olgun demokrasi geleneğine bağladı.

Alçı, geçmiş olsun telefonu için şunları yazdı:

Bence çok nazik ve klas bir hareket yaptı Albayrak.

Henüz sadece 5 senedir milletvekili ve bakan olmasına rağmen olgun ve tecrübeli bir siyasetçi tavrı gösterdi. Herkesi ters köşeye yatırdı.

Kutuplaşmaların ve kavgaların egemen olduğu Türk siyasi hayatına nefes aldıran, güzel hareketler bunlar.

Ben de dün Faik Öztrak’ı aradım. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim.

Hem sağlık durumunu hem de Hazine ve Maliye Bakanı’nın telefonu ile ilgili yorumunu sordum.

Öncelikle şunu söyleyeyim: Telefonda sesi çok iyiydi, müthiş enerjikti. Hiç hasta gibi değildi. Aksine çok neşeliydi.

CHP içinde Faik Bey’in seveni çoktur. Hepsi huzurlu olabilirler.

Geçmiş olsun dileklerimden sonra hastalığı nasıl geçirdiğini sordum.

‘Gayet iyiyim. Hafif atlatıyorum çok şükür Nagehan Hanım’ dedi.

Hastaneye gitmeyecek, evde karantinada dinlenerek geçirecekmiş bu süreci Öztrak.

Berat Albayrak’tan gelen telefona şaşırıp şaşırmadığını sordum. Şunları söyledi:

‘Hiç şaşırmadım Nagehan Hanım. Sonuçta siyaset ayrı mevzu, sağlık ayrı mevzu. Sonrasında da beni bütün bakanlar aradılar teker teker. Berat Bey ile de aramızda güzel bir diyalog oldu’ yanıtını verdi.

Türk siyasal hayatında bu yaşanan tablo beni çok mutlu etti.

Berat Bey ile beraber kabinenin diğer bakanları da CHP Sözcüsü’ne geçmiş olsun dileklerini iletmişler. Bu bakımdan da çok iyi olmuş.

Biz 1876’dan beri kesintileri bol olsa da demokratik siyaset geleneğinin ve politik partiler rekabetinin içinde olan bir ülkeyiz.

Sakın bu ülkenin siyasal nezaket ve olgunluk seviyesini küçümsemeyin.

İktisadi ve sosyal olarak bizimle aynı seviyelerde bulunan çoğu ülkenin siyaset hayatında bu jestleri görmek bile mümkün değil. Tam bir orman kavgası yaşanıyor birçok yerde.

Mesela Brezilya’da siyasi rakipler birbirileriyle ilgili korona haberlerinde ‘Ölsün’ ‘Beter olsun’ minvalinde açıklamalar yapıyorlar medyaya. Eski SSCB ve Doğu Asya ülkelerinin çoğunda da hava bu şekilde.

İşin tuhafı çok eski bir demokrasi olan ABD siyasetinde dahi Trump-Biden rekabetinde aynen Brezilya kadar sert ve üçüncü dünya ülkeleri tarzı bir kavga ortamı göreceğimizi sanıyorum.


Türk siyasetinde olgunluk tablosu elbette eskiden de vardı.

Fakat FETÖ’nün politik hayatı enfekte ettiği 17-25 Aralık darbe teşebbüsü ile birlikte maalesef bu manzara bozulmuştu.

O dönem FETÖ’nün gazıyla Erdoğan helikopterle kaçacak, tüm ailesiyle beraber içeri atılacak gibi daha önce Türk siyasi yaşamında 27 Mayıs döneminden beri görmediğimiz çirkinlikler yaşanmıştı.

Türkiye o günleri aştı çok şükür. Mevcut güzel ve olgun politik rekabet seviyesini korumamız gerekiyor.

CHP'den Hatay açıklaması: Hiç kimse başka hesaplar içerisine girmesin! Siyaset Fatih Erbakan, Simone de Beauvoir'ın biseksüel bir adam olduğunu iddia etti Siyaset Mansur Yavaş Erdoğan'dan sözünü aldı Siyaset Muharrem İnce Van'da köylülere sordu: 'Parti kurayım mı?' Siyaset