Ali Erbaş: İnsanın hayatında ibadet yoksa o insanın hayatının Allah indinde bir değeri yok

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, insanın yaratılış gayesinin ibadet etmek olduğunu belirterek, "Eğer bir insanın hayatında ibadet yoksa o insanın hayatının Allah indinde bir değeri yok, bunu açıkça söyleyelim" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Üç Aylar'ın başlangıcı Regaip Kandili nedeniyle yurttaki pek çok camide kandil programı düzenlendi.

"DÜNYA FANİ, İNSAN FANİDİR"

Asr Suresi'nin, "Asra yemin ederim ki insan gerçekten ziyandadır. Ancak iman edip dünya ve ahiret için yararlı işler yapanlar, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler başkadır" şeklindeki ayetlerini okuyan Erbaş, şu konuşmayı yaptı:

"İmam-ı Şafi Hazretleri (r.a.) bu Sure hakkında 'Kur'an-ı Kerim hiç inmemiş olsaydı, sadece Asr Suresi inmiş olsaydı, insanlığın kurtuluşu için o bile yeterdi' buyuruyor. İman etmiş insanlar olarak mümince bir hayatı yaşayabiliyor muyuz? Salih amellere yeterince önem veriyor muyuz? Birbirimize gereği gibi hakkı ve sabrı tavsiye ediyor muyuz? Çocuklarımıza, gençlerimize 'Ölüm var yavrum. Dünyadaki hayatını muhasebe et' diyor muyuz? Dünya fani, insan fanidir. Bu mübarek beldelerde nice büyük insanlar geldi geçti onlardan geriye ne kaldı? Eğer nesilleri için, bizim için bir şeyler yapmış iseler onları biz şimdi hayırla yad ediyoruz. Ama insanların kötülüğü için çalışanlar da hep kötü olarak yad ediliyor. Rabbimiz bizi iyi olarak anılan kullarından eylesin."

"YARATILIŞ GAYEMİZ ALLAH'A İBADET ETMEK, O'NA KULLUK ETMEKMİŞ"

Erbaş, "Ben cinleri ve insanları, başka değil, sırf bana kulluk etsinler diye yarattım" ayetini okuyup, "Demek ki yaratılış gayemiz Allah'a ibadet etmek, O'na kulluk etmekmiş. Eğer bir insanın hayatında ibadet yoksa o insanın hayatının Allah indinde bir değeri yok, bunu açıkça söyleyelim. İbadetlerimiz bizi bencillik, kibir, haset, ihtiras, israf ve cimrilik gibi beşeri zaaflardan arındırır. İbadetlerimizdeki ihmallerimiz sadece kulluk ihmali değil, aynı zamanda birlik, beraberlik, dayanışma, paylaşma, yardımlaşma, şefkat ve merhamet gibi güzel davranışların da ihmali demektir. Namaz insanı bütün kötülüklerden alıkoyar. Öyle bir namaz kılmalıyız ki o namaz bizi kötülüklerden alıkoysun. Çocuklarımızı ve gençlerimizi de o istikamette yetiştirmeliyiz" dedi.

Prof. Ceyhan'dan uyarı: Bu ilaçlar virüste mutasyon riskini artırabilir Gündem Rıdvan Akar yazdı: Bu yazı duvar üzerine felsefe yapmak için yazılmadı Gündem AKP'li başkan yardımcısından Samsun'da anıtı korumaya gelen vatandaşlara hakaret Gündem Şuşa Beyannamesi TBMM’de kabul edildi Gündem