Ali Koç’tan TFF Başkanlığı’na hazırlanan Büyükekşi’ye FETÖ iması: ‘Yumuşak karnı söz konusu’

Abone ol

Bugün Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Mali Genel Kurulu’nda konuşan Ali Koç, TFF başkanlık seçimleri hakkında "Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Sizin isminiz kullanılarak bazı şeyler yapılıyor. Bu hatadan dönelim’’ dedi.

GERÇEK GÜNDEM -

Nihat Özdemir’in istifası ile boşalan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı koltuğunun yeni sahibi 16-17 Haziran tarihinde Ankara’da yapılacak genel kurulda belli olacak. Her ne kadar TFF Başkanlığı’nı vekaleten yürüten ismi de kulislerde geçse de şu anda başkanlık için resmen aday olan tek isim Gaziantep Futbol Kulübü’nün eski başkanı Mehmet Büyükekşi. Ancak Büyükekşi’ye karşı itirazlar artıyor.

Bugün Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Mali Genel Kurulu’nda konuşan sarı lacivertlilerin başkanı Ali Koç, arkadaşı olduğunu söylediği Büyükekşi’yle birinci derecede kan bağı bulunan bir kişinin FETÖ ile ilişkisi olduğunu ima etti. ‘‘yumuşak karnı’’ ifadesiyle bu duruma işaret eden Fenerbahçe Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a böyle bir hataya düşülmemesi için çağrıda bulundu.

ALİ KOÇ’UN İŞARET ETTİĞİ KİŞİ AYKUT BÜYÜKEKŞİ Mİ?

Ali Koç, ‘‘Söz konusu aday ile benim hiçbir sıkıntım yok. Hatta dostumdur. Elimdeki bilgiler çerçevesinde onda yumuşak karın oluşturabilecek durum söz konusudur. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olacak kişinin ailesinde birinci derece kan bağı olan birinin bu yapıyla dün bugün ve yarın hiçbir ilişkisi olmamalıdır. Ve ne yazık ki ilerleyen günlerde tek tek ifade etmek durumunda kalacağım ki ben bunu yapmak istemiyorum. Ama yapmak zorunda kalırsam da yapacağım. Yeni bir aday bulunması ivedilikle şarttır hiçbir şüpheye şaibeye mahal vermemek için. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Sizin isminiz kullanılarak bazı şeyler yapılıyor. Bu hatadan dönelim’’ dedi.

Oğuz Satıcı’nın görevden ayrılmasının ardından 2008-2018 yılları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlığı’nı yürüten Mehmet Büyükekşi, Rıza Zarrap’a yılın ihracatçısı ödülü verildiğinin ortaya çıkmasından ardından tepki görmüştü.

SABAH, AYKUT BÜYÜKEKŞİ HAKKINDA FETÖ İDDİANAMESİ HAZIRLANDIĞINI YAZMIŞTI

Aslında Büyükekşi ailesiyle FETÖ arasında bir ilişki olduğu iddiasını ilk kez hükümete yakın Sabah gazetesi gündeme getirdi.

Sabah gazetesinden Sema Dalgıç 16 Mayıs 2020’de kaleme aldığı haberde ‘‘Ziylan Ayakkkabıcılık'ın Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Büyükekşi hakkında 'Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak' suçundan iddianame düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Büyükekşi'nin örgütün kontrolünde kurulduğu ve yönetildiği tespit edilerek KHK ile kapatılan İhracatçı ve Sanayici İş Adamları Derneği'nin (İHSANDER) kurucularından olduğu, derneğin 29 Aralık 2013 tarihinde yapılan genel kurul toplantısına yönetim kurulu başkanı olarak katıldığı kaydedildi. Yine şüphelinin FETÖ kontrolündeki TUSKON'un firari başkanı Rızanur Meral tarafından verilen Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu'ndan başkan vekilliği, saymanlık, asil ve yedek üyelik görevlerinde bulunduğu belirtildi’’ ifadelerini kullandı.

BÜYÜKEKŞİ’YE KİM KARŞI ÇIKIYOR KİM DESTEK VERİYOR?

Fenerbahçe dışında resmen Büyükekşi’ye karşı olduğunu açıklayan kulüp yok. Ancak kulislerde Beşiktaş yönetiminin da Fenerbahçe gibi Büyükekşi’nin adaylığına karşı olduğu konuşuluyor.

Büyükekşi’ye destek sunan kulüpler ise eskiden başkanı olduğu Gaziantep Futbol Kulübü, Başakşehirspor ve Galatasaray. Eski TİM Başkanı’na destek veren henüz başka bir Süper Lig kulübü bulunmuyor.

Fransa Açık tek kadınlarda şampiyon Swiatek Spor Carlos Tevez futbolu bıraktı Spor İsmail Kartal'a veda edildi: Ali Koç'tan 'Fenerbahçe'den 1 kuruş alacağım yok' açıklaması Spor Galatasaray'daki görevinden ayrılan Luis Campos dünya deviyle anlaştı Spor