Almanya'da mağazalar, okullar ve berberler kademeli olarak açılacak

Abone ol

Almanya'da Covid-19 önlemlerinin gevşetilmesi kapsamında 20 Nisan'da mağazalar, 4 Mayıs'ta da okullar ve berberler kademeli olarak açılacak.

Almanya'da Covid-19 önlemlerinin gevşetilmesi kapsamında 20 Nisan'da mağazalar, 4 Mayıs'ta da okullar ve berberler kademeli olarak açılacak.

Başbakan Angela Merkel, eyaletlerin başbakanlarıyla video konferans yoluyla yaptığı toplantıda, Covid-19 salgınıyla mücadeleye ilişkin önlemleri değerlendirdi.

Merkel, önlemlerin 3 Mayıs'a kadar uzatıldığını ancak bazı mağazaların 20 Nisan ve okulların 4 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak açılacağını belirtti. Okullar, hayvanat bahçeleri, kütüphaneler ve müzelerin 4 Mayıs’tan itibaren kademeli bir şekilde açılabileceğini söyleyen Merkel, halkın maske kullanmasının zorunlu hale getirilmediğini ancak toplu taşıma araçlarında ve alışverişlerde maske takılmasını tavsiye ettiklerini söyledi.

Aşı bulunana kadar Koronavirüs ile yaşanılacağını dile getiren Merkel, virüse karşı mücadele konusunda gelişmeleri değerlendirmek amacıyla 30 Nisan'da eyalet başbakanlarıyla tekrar görüşeceğini belirtti.

Öte yandan otomobil galerileri, kitapçılar ve bisiklet mağazalarının da metrekareye bakılmaksızın açılabileceği kararlaştırıldı.

Restoranlar, oteller ve kafeler kapalı kalmaya devam edecekken, “büyük etkinlikler” 31 Ağustos’a kadar yasak olacak.

Kilise, cami ve sinagog gibi ibadet yerlerinde topluca ibadet yasağı devam edecek. Huzurevleri ve engellilere ait bakımevlerinde özel önlemler alınacak.

Fransa'da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 17 bin 167'ye yükseldi Dünya İtalya'da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 21 bin 645'e yükseldi Dünya Koronavirüse yakalanan hamile kadın, komadayken doğum yaptı Dünya Japonya'da sağlık çalışanları çöp poşeti giymek zorunda kaldı! 'Yağmurluklarınızı bağışlayın' Dünya