Android için opera 50 büyük bir sürüm
Android işlemcileri için tasarlanan yeni bir tarayıcı olan Opera 50 gerçekten fark yaratacak bir buluştur.
Android işlemcileri için tasarlanan yeni bir tarayıcı olan Opera 50 gerçekten fark yaratacak bir buluştur. Opera Yazılımı tarafından 19 Şubat’ta piyasaya sürülen Opera 50 ile birlikte Android işletim sistemli telefon ve tabletlerdeki pek çok özellik çok daha yüksek bir hız kazanacak. Aynı zamanda da Android sistemlere pek çok yeni işlevsel özellik eklenecek. Opera 50’nin getireceği en önemli işlevsel özellik resim içinde resim özelliğidir. Bu özellikle birlikte telefonunuzda ya da bilgisayarınızda bir video oynamaya devam ederken ve siz onu ekranda izlerken başka siteleri de rahat rahat gezebileceksiniz. Videonuz ekranın üst köşesinde oynamaya devam ederken siz istediğiniz başka sitelerde gezinti yapabileceksiniz.
Resim İçinde Resim
Resim içinde resim moduna nasıl erişeceğiniz konusu biraz karışık gelebilir. Önce Opera’da izlediğiniz videoyu tüm ekran görüntüsüne getireceksiniz. Daha sonra ise Home butonuna ufak bir dokunuşla resim içinde resim moduna gireceksiniz. Daha sonra siz telefon, tablet ya da bilgisayarınızın ekranı üzerinde istediğiniz şekilde gezinti yaparken izlediğiniz video üst tarafta ufak bir pencerede oynamaya devam edecek. Videoya çift tıklarsanız görüntüsü tekrar tam ekran modunda olacak ve de videodaki kapat bölmesine tıkladığınızda video kapanacak. Opera’nın söylediğine göre resim içinde resim özelliği bu modu destekleyen bütün sitelerde kullanılabilecek.
Opera 50 Yeni Kaydırma Butonu Özelliği
Opera 50, sayfanın üzerindeki farklı bölümlere hızlı bir şekilde kaydırma yapabileceğiniz yeni bir kaydırma butonu da getiriyor. Bu sayede sayfa üzerindeki gezinti ve kaydırmalar çok daha hızlı bir şekilde yapılabilecek. Opera 50’nin bir diğer özelliği, reklam engelleyici özelliği arttırmasıdır. Opera yazılımı zaten 2016’da reklamları engelleyen bir özellik geliştirmişti ki bu da bir yazılım sistemi tarafından geliştirilen ilk reklam engelleyici olma özelliği taşıyordu. Opera 50 programı sürümü ile bu özellik daha da geliştirilmiş oluyor. Bundan böyle Android için bazı Opera sitelerinde reklam engelleyici özelliği devre dışı bırakmak da mümkündür. Bütün bu özellikler Opera 50’nin işlevselliği ne kadar da arttırabileceğini gösterir. Aynı zamanda Opera 50’nin Twitter’daki tanıtım videosu da bekleyen kesimi bir hayli heyecanlandırmış durumda.
Android’de VPN Nasıl Kurulur?
VPN, sanal özel ağ demek olup sizin internette gezinirken takip edilmenizi zorlaştıran ve güvenliğinizi arttıran bir sistemdir. Bağlantınız herkese açık olsa da sizin bu bağlantı içerisinde özel bir bağlantı kurmanızı sağlar. Eğer Android işlemcisi olan bir cihaza bu sistemi kuracaksanız ilk olarak resmi işlemcilerden bir VPN indirebilirsiniz. VPN seçerken de dikkat etmeniz gereken birçok etken mevcut. Özellikle Android cihazınız için bu özel listedeki VPN servislerini kullanmak sizin için daha uygun birer seçenektir. Resmi olmayan ve ücretsiz adı altında sağlanan hizmetler hayal kırıklığı yaşamanıza sebep olabilir.
Kullanıcı Adı Ve Şifresi İle Hızlı Bağlantı
Dosyayı içeriye aktarma işlemi tamamlandıktan sonra VPN uygulamasını sağlayan bağlantı size bir kullanıcı adı ve şifre verecektir. Bu bilgileri kullanarak daha hızlı bağlanabilirsiniz. Connect bölümüne tıkladığınızda bağlantınız kurulur ve daha sonra Android işlemci size bir güvenlik sorusu onaylatır. Bu işlemi bir kere tekrarladıktan sonra VPN uygulaması için telefon ya da tabletinize bir kısa yol ekleyebilirsiniz. Böylece tek tıkla her seferinde hızlı bir şekilde bağlanabilirsiniz.
VPN uygulamasının tek amacı girilmesi uygun görülmeyen sitelere girmek değildir. Günümüzde sizin bilgilerinizi kullanarak siber suçlar işlenme gibi sorunlarla da çok karşılaşılmaktadır. Bunlara karşı önlem almak ve güvenliğinizi arttırmak için de yeni sistemler geliştirilir. VPN de Android işlemciler için güvenliği arttıran bir uygulamadır.