Ankara’da kürtaj ve bilinmesi gerekenler!

Abone ol

Plansız yaşanan ve istenmeyen gebelikler, kürtaj ile sonlandırılabilir.

Plansız yaşanan ve istenmeyen gebelikler, kürtaj ile sonlandırılabilir. İdeal olanı, planlı gebelik yaşamak, istemeden hamile kalmamak olsa da aksi durumda kürtaj bir çözüm yoludur. İstenmeyen gebelikleri sonlandırmak için yapılan kürtaj, sorunlu ya da ölü gebeliklerde de yapılır. Kendiliğinden düşüklerde de, rahim içinde kalan parçalar varsa bunları temizlemek için yine kürtaj yapılır. Kürtaj Ankara da tüm kadınlar için aile planlaması, doğru zamanda gebelik planlama, düşük ya da ölü gebelik hakkında tüm detaylar uzman hekimler tarafından anlatılmaktadır.

Kürtaj Ne Zamana Kadar Yapılabilir?

Kürtaj yasal bir haktır ve yapılabileceği bir yasal süre bulunur. İsteğe bağlı yapılan kürtaj 10 (on) hafta içinde yapılmalıdır, bu 10 hafta yasal sınırdır. Son adet tarihinden hesaplanarak belirlenen 10 hafta, ultrasonla da teyit edilir ve bu süreyi aşmayan gebeliklerde kürtaj yapılabilir.

Kimler Kürtaj Yaptırabilir?

Plansız gebelik yaşayan, doğru zamanda olduğunu hissetmeyen, gebeliği sürdürmek istemeyen her kadın, kürtaj yaptırabilir. On sekiz (18) yaşını doldurmamış kadınlarda ise veli ya da vasi onayıyla kürtaj yapılır. Bebek ya da anne için hayati risk bulunuyorsa, bu durumda da zorunlu olarak kürtaj yapılabilir.

Kürtaj Yöntemleri Nelerdir?

Vakum kürtaj ve ilaçlı düşük olmak üzere iki yöntemle gebelik sonlandırma işlemi yapılabilir.

Vakumlu kürtaj; plastik kanüller ile yapılır ve on iki (12) hafta geçmemiş hamileliklerde güvenle uygulanan bir yöntemdir. On iki haftayı geçen gebeliklerde ise öncelikle ilaçla düşük tercih edilir. İlaçla düşük tercih edilmişse, düşüğün olması için belirli bir süreye ihtiyaç vardır. Bu süre, rahimde kasılma ve rahim ağzının açılması için gereklidir. İlaçla düşük sonrasında bazen vakum kürtaj gerekebilir. İçerde parça kalmışsa, rahim içi temizlenmeliyse vakum gerekir. Vakumlu kürtaj tek seans ile sonuçlanır, hangi yöntemin yapılması gerektiğine ise kadın doğum uzmanı karar verir. Kürtaj Ankara da hekiminiz size en uygun ve doğru yöntemi sunuyor olacaktır.

Kürtaj Sonrasında Neler Yaşanır?

Kürtaj, rahim içi temizleme işlemi olduğu için sonrasında hafif kanama görülebilir. Bu kanama kısa sürelidir ve hafif ağrılı olabilir. Bir kaç gün sonra yaşanan bu etkiler geçer. Ancak bazen uzun süreli ve şiddetli ağrı yaşanabilir. Parça şeklinde kanama, ateş, şiddetli karın ve kasık ağrısı gibi yan etkiler gözlenirse hemen hekim ile görüşülmelidir. Kürtaj sonrasında adet düzeninde değişiklik olabilir, ancak kısa süre sonra rahim eski düzene geri döner. Kürtaj sonrasında hastalar günlük yaşantılarına hemen dönebilir ancak yaklaşık 3 hafta kadar cinsel ilişki önerilmez.

Op.Dr.Uzay Yıldırım

Kadın Hastalıkları ve Doğum Tüp Bebek / Genital Estetik

https://www.uzayyildirim.com

Instagram : @uzayyildirim
YouTube : Op.Dr.Uzay Yıldırım
Facebook : /dr.uzayyildirim

SPONSORLU İÇERİK

Manken Aslı Baş'ın ölüme ilişkin davada karar çıktı Güncel Adana'da hava kirliliği hayatı olumsuz etkiliyor Güncel İçişleri Bakanlığı: 3 Almanya vatandaşı terörist sınır dışı edildi Güncel Yargıtay'dan KHK ile ihraç edilen akademisyenin makalesine atıf! 'Önce terörist de' Güncel