Avukat: Fatma Altınmakas Kürtçe ifade verdi, ifadeyi er jandarma çevirdi

Abone ol

Muş Valiliği, tecavüze uğradıktan sonra katledilen Fatma Altınmakas’ın ifadesini Türkçe verdiğini ileri sürerken, savunmaya giren avukat ise Altınmakas’ın ifadesini Kürtçe verdiğini belirtti.

Muş Valiliği, tecavüze uğradıktan sonra katledilen Fatma Altınmakas’ın ifadesini Türkçe verdiğini ileri sürerken, savunmaya giren avukat ise Altınmakas’ın ifadesini Kürtçe verdiğini belirtti.

Muş’ta Eşinin kardeşi tarafından tecavüze uğrayan, şikayetçi olduktan sonra kocası tarafından katledilen 6 çocuk annesi Fatma Altınmakas’ın, Türkçe bilmediği için jandarma karakolunda kendisini ifade edemediğine ilişkin Mezopotamja Ajansı tarafından yayınlanan haber sonrası konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Muş Valiliği, okula gitmeyen Fatma Altınmakas’ın Türkçe bildiğini ve tercüman istemediğini ileri sürdü.

VALİLİK TÜRKÇE BİLMEYEN ALTINMAKAS’IN TÜRKÇE İFADE VERDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Valilik tarafından yapılan açıklamada “14.07.2020 tarihinde Muş İli, Malazgirt İlçemizde yaşayan F.A’nın öldürülmesi olayı hakkında bazı Basın ve Yayın Kuruluşları ile sosyal medya paylaşımlarında çıkan Türkçe bilmediğinden kendisini ifade edemediği şeklindeki haberler üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur. Mağdure Türkçe bilmekte olup Avukat huzurundaki yazılı beyanıyla Türkçe olarak ifadesini vermiştir. Avukat ya da kendisi Kürtçe tercüman talebinde bulunmamıştır.” denildi.

ALTINMAKAS’IN İFADESİNİ ER JANDARMA ÇEVİRDİ

MA'dan Dindar Karataş'ın haberine göre Altınmakas’ın ifadesi alındığı sırada Muş Barosu’ndan gelen avukat İ.B, Altınmakas’ın Türkçe bilmediği için Kürtçe ifade verdiğini söyledi. Altınmakas’ın Kürtçe ifadesini karakolda bulunana bir er jandarma tarafından çevrildiğini aktardı.

Fatma Altınmakas, 13 Temmuz’da gittiği Konakkuran Jandarma Karakolu'nda kendisine tecavüz eden Sinan Altınmakas'ı şikayet etti. Tek kelime Türkçe bilmeyen Altınmakas'ın ifade işlemleri sırasında tercüman çağrılmadığı ortaya çıktı. Karakolda ifadesi alınan Altınmakas'ın eğitim durumu ise "Okur-Yazar" olarak kayda geçirildi.

NE OLMUŞTU?

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı (Qêranlî) köyünde yaşayan Fatma Altınmakas, eşinin kardeşi Sinan Altınmakas'ın sistematik tecavüzüne uğradığı ve tehdit edildiği gerekçesiyle 12 Temmuz’da eşi Kazım Altınmakas ile birlikte Konakkuran Jandarma Karakolu'na giderek suç duyurusunda bulundu.

Şikayet sonrası Sinan Altınmakas gözaltına alındı ve tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemede “dosyadaki mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgah oluşu, delilleri karatma ihtimalinin olmaması” gerekçesiyle serbest bırakıldı. Sinan Altınmakas'ın adli kontrolle serbest bırakıldığı gün Fatma Altınmakas, eşi Kazım Altınmakas tarafından katledildi. Fatma Altınmakas'ın eşi, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Malazgirt Sulh Ceza Hakimliği ise, Fatma Altınmakas’a tecavüz ederek, ölümüne neden olan Sinan Altınmakas’ın tutuklanması için yapılan başvuruyu, “Adli kontrol tedbirleri ölçülü” diyerek reddetmişti.

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 580'e yükseldi Güncel Tarihçi Sinan Meydan'dan Erbaş'a tepki: Bağımsızlığını kaybedersen namaz kılacak cami bulamazsın! Güncel Valilik seferleri iptal etti: Ayasofya'ya namaza gitmek isteyenler kadın makinisti darp etmek istedi Güncel 'Ayasofya Camii' kitabı açılışa gelenlere dağıtıldı Güncel