Aytun Çıray'dan AKP'li vekile 'şehit' tepkisi: Neden dinlemiyorsunuz?

Abone ol

İYİ Partili Aytun Çıray, Libya tezkeresinin görüşüldüğü Genel Kurulda, AKP'li vekilin telefonla konuşmasına tepki göstererek, "Şehit olmaya asker göndereceğiz biraz ciddi olun. Benim dedem Balkan şehidi. Sen ne anlarsın şehitten" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Libya'ya gönderilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantısında görüşülmeye başlandı. Tezkere hakkındaki görüşmelerde ilk sözü İYİ Grubu adına İzmir milletvekili Aytun Çıray aldı. Çıray, konuşması sırasında meydana gelen gürültü nedeniyle de salondaki milletvekillerine, “Şehit olmaya asker gönderiyoruz gürültüden durulmuyor, madem ciddisiniz, neden dinlemiyorsunuz? Beyefendi en ön sırada telefonla konuşuyor bir saattir” diyerek tepki gösterdi.

Tezkere hakkındaki görüşmelerde ilk sözü İYİ Grubu adına İzmir milletvekili Aytun Çıray aldı. Çıray Libya Ulusal Mutabakat hükümetiyle imzalanan iki mutabakattan deniz sınırlarını belirleyen mutabakatı desteklediklerini söyledi.

İzmir milletvekili Çıray tezkereye hayır oyu vermelerinin nedenlerinden birinin Türkiye’nin Libya’daki iç savaşın taraflarından biri haline getireceği olduğunu belirtti.

Çıray tezkerenin olası sonuçlarından birinin Türkiye’yi Hafter’in destekçilerinden Rusya ile karşı karşıya getirmesi olduğunu kaydetti.

“NEDEN DİNLEMİYORSUNUZ”

Çıray, salondaki gürültüden dolayı milletvekillerine, “Şehit olmaya asker gönderiyoruz gürültüden durulmuyor, madem ciddisiniz işinizde neden dinlemiyorsunuz? Beyefendi en ön sırada telefonla konuşuyor bir saattir” diyerek tepki gösterdi.

Çıray konuşmasını şöyle sürdürdü:

*Sayın Cumhurbaşkanı ‘Davet edildiğimiz yere gideriz’ dedi. Bu mantıkla davete ne gerek var?

*Kardeş Azerbeycan’ın topraklarının yüzde 20’si işgal altında hadi kalkın önce gidip orayı kurtaralım. Gerçekler ve çıkarlar vardır. Barış Pınarı Harekâtı’nı destekledik ne oldu? Bir Tweet’le aslanlar gibi yürüyen Türk ordusunu durdurdunuz.

*Bu kadar önemli bir tezkere diyorsunuz ama burada bir bakan bile yok, ayıp.

*Şimdi soracak ahali Libya’da ne işimiz var diye? Yeni dertlere ihtiyaç var mı? Doğu Akdeniz’de bu kadar dert varken ordunun gücünü neden ikiye bölüyorsunuz?

Urla kayyumundan beklenen hamle: Belediye Meclisi toplanmayacak Siyaset 'Sınırdaki 2 milyon Suriyeli Türkiye'ye girebilir' Siyaset Libya tezkeresi Meclis'te görüşülüyor Siyaset CHP’nin 2020 muhalefet hedefi: Güçlü parlamenter sistem Siyaset