Babacan hem iktidarı hem 'Tarikat yurtları kapatılsın' diyenleri eleştirdi: Başka çözüm yok mu?

Abone ol

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 20 yaşındaki Enes Kara’nın intiharının ardından tarikatların kapatılması yönündeki çağrıları eleştirdi. Ardından "Devletin görevi gençlere kaliteli ve hesaplı yurt imkanı sunmaktır" ifadesini kullandı.

Elazığ'da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve gelecek kaygısından dolayı intihar etmişti. 20 yaşındaki gencin ölümünün ardından öğrencileri baskı altına alan tarikat/cemaat yurtlarının kapatılması yönünde çağrılar yapılmıştı.

Online haftalık değerlendirme toplantısında konuşan Babacan, cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman maddi durumu iyi veya zayıf ailelerin çocukları arasında böylesine eşitsizlik oluşmadığını ifade etti.

DEVA Partisi lideri, ortada çok büyük haksızlık ve adaletsizliğin bulunduğunu, bunun bedelini de gençlerin ödediğini belirterek ‘devletin kendi evlatlarına ağır depresyon sunduğunu’ kaydetti.

“Beğenmedikleri her şey kapatılsın istiyorlar” diyen Babacan, Anayasa Mahkemesi’ni ‘ülkedeki hukuk kırıntısının kalan tek sahibi’ olarak tanımladı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mahkemenin kapatılması çağrısını eleştirdi.

'BU ÜLKEDE KAPATMAK DIŞINDA BAŞKA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ YOK MU?'

Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Almışlar ellerine bir çekiç, gördükleri her şeyi çivi sanıp saldırıyorlar. Çeyrek yüzyıldır koltuğunda oturan krizlerin ortağı Bahçeli’nin yine ortak olduğu bir iktidar bugünün hiçbir sorununu çözemez. Koltuğa sarılan Erdoğan artık hangi sorunu çözebilir. Son dört yıldır ülke patinajda. Baskıyı benimsemiş bir zihinle hangi sorun çözülebilir? Tam tersine sorunlar derinleşiyor. Başka birileri de gencecik Enes’in ardından ‘Şunlar bunlar kapatılsın’ diyorlar. Bu ülkede kapatmak dışında başka bir çözüm önerisi yok mu?

'DEVLETİN GÖREVİ, GENÇLERE KALİTELİ VE HESAPLI YURT İMKANI SUNMAKTIR'

Devletin görevi gençlere kaliteli ve hesaplı yurt imkanı sunmaktır. Bugünkü iktidar, bu otoriter ortaklık bu ülkenin kaderi değil. Bu ülkenin gençleri kendini güvende hissetmeden hiçbirimiz özgür olamayacağız. Biz bu çaresizliği reddediyoruz. Bu ülkenin birbirinden güzel insanları bu mutsuzluğu hak etmiyor. Batı’ya, ilerleyen Asya’ya bakıyoruz. Gençlerin önünde sınırsız bir hayal seti var.”

'İçim parçalandı': Kılıçdaroğlu'ndan 'Enes Kara'nın intiharında yeterli tepki göstermedi' eleştirilerine yanıt Siyaset Enes Kara gibi hisseden gençlere seslenen CHP’li Özel, telefon numarası verdi: Bana ulaşın Siyaset AKP’li başkanın istifası istendi Siyaset Omicron varyantı TBMM'ye sıçradı: 9 AKP'li vekil Koronavirüs'e yakalandı Siyaset