Barış Pehlivan 'söyleşideki sırrı' yazdı: Yoksa, aşk her şeyi affeder mi?

Abone ol

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AKP MKYK üyesi ve milletvekili Emine Zeybek ile 8 aylık eşi Faruk Sarıoğlu'nun Hürriyet'e verdikleri röportajı köşesine taşıdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AKP MKYK üyesi ve milletvekili Emine Zeybek ile 8 aylık eşi Faruk Sarıoğlu'nun Hürriyet'e verdikleri röportajı köşesine taşıdı.

Zeybek'in eşi Sarıoğlu'nun Türkiye'de tek operasyonda ele geçirilen en büyük miktardaki eroin dosyası ile ilişkisini yazan Pehlivan, Sarıoğlu'nun bir uyuşturucu baronu için bir savcıya rüşvet teklif ettiğini yazdı.

Pehlivan, savcının şikayet etmesi ile hakkında soruşturma başlatılan Sarıoğlu'nun daha sonra savcılıktan emekli olduğunu söyleyerek, ''Sahi, Faruk Sarıoğlu hakkındaki HSK’deki rüşvet soruşturmasının akıbeti ne oldu? Yoksa, aşk her şeyi affeder mi?'' sorularını sordu.

Pehlivan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

''

Efendim, hafızamı zorlayan geçen hafta yayımlanan bir söyleşi oldu. AKP MKYK üyesi ve milletvekili Emine Zeybek ile 8 aylık eşi evliliklerini Hürriyet’e anlattı. Zeybek’in eşi avukat Faruk Sarıoğlu, “Çok özel şeyler anlattık, Emine” diyordu.

Doğru muydu bu? Asıl anlatmaları gereken farklı şeyler yok muydu?

Vardı da önce sormak gerekirdi.

Eş Faruk Sarıoğlu yakın zamana kadar bir savcıydı. Hürriyet’e “Emine için emekli olmuşum avukatlığa başlamışım ben. Hâkim ve savcılığın siyasetten uzak olması gerektiğini düşünenlerdendim” diyordu.

Ne güzel sözler ama işte arşiv farklı düşünmeme yol açıyordu.

RÜŞVET SORUŞTURMASINA NE OLDU?
24 Ocak 2019’da Erzurum Emniyet Müdürlüğü bir TIR’ı durdurdu. Operasyonda toplam 1 ton 535 kilogram eroin ele geçirildi. Rakam bir rekordu. İşte o günlerde, bu kritik soruşturmayı yürüten savcı Melih Yıldırım’ın telefonu çaldı. Arayan aynı adliyedeki bir başka savcıydı. Telefondaki ses, tutuklanan uyuşturucu baronu Mehmet Zeki Fidan’ın aslında suçsuz olduğunu savunuyordu. Fidan’ın avukatlarının daha önce baron Zindaşti’yi para karşılığı hapisten çıkardıklarını hatırlatıyordu. Dosyada yardımcı olursa, kendisine de istediği kadar para verileceğini belirtiyordu. Evet, bunları bir cumhuriyet savcısı söylüyordu.

Savcı Yıldırım, kendisine yapılan bu ahlaksız teklifi hemen tutanak haline getirdi ve o savcıdan şikâyetçi oldu. Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) da müfettiş görevlendirdi ve soruşturma başlattı.

İşte büyük eroin soruşturmasında rüşvet görüşmesi yapmakla suçlanan o savcı kimdi biliyor musunuz?

Doğru tahmin ettiniz, bugün AKP yöneticisiyle evlilik söyleşisi veren Faruk Sarıoğlu.

Uyuşturucu baronu Mehmet Zeki Fidan, rüşvet teklifini reddeden savcı Yıldırım’ın da sayesinde cezalandırıldı. Faruk Sarıoğlu ise hakkındaki soruşturma sonrası önce AKP yöneticisi Emine Zeybek ile evlendi, sonra savcılığı bırakıp avukat oldu.

Ah işte, insan düşünmeden edemiyor. Uyuşturucu meselesi Türkiye’nin gündemindeyken bu söyleşi ne de garip geldi.

Neyse, Hürriyet sormadı bari ben sorayım:

Sahi, Faruk Sarıoğlu hakkındaki HSK’deki rüşvet soruşturmasının akıbeti ne oldu?

Yoksa, aşk her şeyi affeder mi? ''

Yılmaz Özdil: Sedat Peker bazı gazetecilere 'şerefsiz' dedi, bir memleketin siyaseti neyse medyası da odur Medya İYİ Parti'li Sunat'tan Habertürk'te 'Sedat Peker - Süleyman Soylu' isyanı: Sanki bir sansür var! Medya 'Şahsiyet' ile ortalığı sallayan puhutv'den yeni dizi sürprizi Medya Babasını kaybeden Sedef Kabaş, o görüntülere isyan etti: Hesabını soracağım! Medya