Batman'da çocuğa cinsel istismarda bulunan uzman çavuş hakkında yeni gelişme

Abone ol

Batman'da 17 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen Uzman Çavuş M.O.'nun gözaltına alındığı bildirildi. Cinsel istismara uğramasının ardından yaşamını sonlandırmak istediği iddia edilen 17 yaşındaki İ.P.'nin hayati tehlikesi var.

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı bir köyde çobanlık yapan bir ailenin kızı İ.P.'nin Uzman Çavuş M.O. tarafından tecavüze uğradığı ve ateşli silah ile yaşamına son vermek istediği ileri sürüldü. Yaşanan olay sonrası Beşiri Devlet Hastanesi’ne ardından Batman'daki özel bir hastaneye kaldırılan İ.P.'nin hayati tehlikesi devam ediyor.

İHD: OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Olayın ortaya çıkması ile birlikte Batman İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi ve Batman Barosu olay hakkında inceleme başlattı. Yapılan incelemelerin ardından İHD Eş Başkanı Devran Yıldız, "Olayı soruşturduk. Uzman çavuşun cinsel saldırıda bulunduğunu ve gözaltına alındığını öğrendik. Olayın aydınlatılması ve şüphelinin cezalandırılması için olayın takipçisi olacağız" dedi.

BATMAN BAROSU'NDAN AÇIKLAMA

Batman Barosu ise yazılı açıklama yayınlayarak şüphelinin gözaltına alındığı belirtti. Baro açıklamasında, "Suç mahalinin Siirt olması nedeni ile şüpheli Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gözaltına alınmıştır. Siirt Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu’ndan bilgi aldıkça paylaşacağımızı ve Siirt’te yürütülen soruşturmanın Siirt Barosu ile birlikte takipçisi olacağız" ifadeleri kullanıldı.

TEM kenarında bulunan ceset parçalarının sırrı çözüldü Güncel Tacize uğrayan kadını korumaya çalışan 17 yaşındaki Hamza dövülerek öldürüldü! Güncel Van Gölün'de iki kişinin daha cesedine ulaşıldı! Ölü sayısı 42'ye yükseldi Güncel Maden ocağında göçük: Çukur'da oyunculuk yapan Yunus, kurayla girdiği madende öldü! Güncel