Berat Albayrak'tan MB'nin swap kararı hakkında açıklama

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berak Albayrak, NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam, NTV Ekonomi Sunucusu Berfu Güven, Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Erhan Aslanoğlu ve İş Portföy Yönetimi Başekonomisti Nilüfer Sezgin'in sorularını NTV canlı yayınında yanıtladı.

İşte Berat Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

Son günlerde yaşananları hep birlikte izliyoruz, Türkiye ekonomisi Ağustos ayından bu yana önemli mesafe kaydetti.

Türkiye ekonomisi her geçen gün dengelenme adını verdiğimiz yeni ekonomi programında dengelenme sürecinden bahsettik.

2019 hedefleri açısından bakıldığında benim şahsi olarak beklentimin de ötesinde olumlu şekilde ilerliyor.

Türkiye'nin artık eskisi kadar kırılgan olmadığı ile ilgili bir test yaşadığını düşünüyorum. Türkiye'nin bu testte güzel bir sınav vererek tecrübe yaşadığını düşünüyorum.

İlk çeyrekte dengelenme süreci beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti

Yabancıya TL borç verilmemesi

Bu dönemde çok bilgi kirliliği yaşandı. Türk bankaları TL vermiyormuş diye haber çıktı. Bankalar Birliği bu konuyla ilgili açıklama yaptı. MB'nin swap kararı Türk bankalarıyla ilgiliydi. Süreç bugünden itibaren normalize oldu.

Londra uluslararası bir piyasa. Türkiye olarak kullanmaya devam edeceğiz. İş birliklerimiz olacak.

Borsa bugün dengeli bir süreç geçirdi. Dengelenme süreci her iki piyasada olsun normal bir şekilde seyrediyor.

Türkiye güçlü bir bilanço dönemiyle devam edecek.

Önümüzdeki haftadan sonra önümüzde yeni bir süreç var.

Yeni dönemin detayları

Yeni Ekonomi Programında, dengelenme, disiplin ve değişim süreci başlattık. Seçimden sonra özellikle büyümeden enflasyona kadar, finansmandan bankacılığa kadar alt kıvrımlarını birer birer bir çok alt kalemlerde lansman niteliğinde, zannediyorum 8 Nisan haftasına yetiştirebilirsek o hafta açıklamayı düşünüyoruz.

8 Nisan haftasında genel bir çerçeve açıklayacağız. Bankacılıkta güçlü bir yapı var. Birçok alanda önemli bir yol haritası ortaya koyacağız. Vakit kaybetmeden ekonomimizi daha ileriye taşıyacağız.

Türkiye'nin bundan sonraki gündemi, finansal mimarisiyse, finansal güvenlikse, finansal ekonominin desteklenmesi konusunda ne gerekiyorsa bu adımları atacağız.

(Yeni bir model denemesi sorusu) Genel alt yapıyı sağlam bir şekilde inşa edecek alanlarla ilgili bir yol haritası çıkaracağız.

Gıda fiyatları yorumu

Kısa vadede tanzimle hallettik. Bir günde iki günde fiyatlar yarı yarıya düşmeye başladı. Orta ve uzun vadedeki hedeflerin içerisinindeki en önemli maddelerden bir tanesi hal yasası süreci. Tarladan, sofraya kadarki süreç.

Borsa günü nasıl tamamladı? Ekonomi Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarında son durum Ekonomi DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'nun 3 yıl hapsi istendi Ekonomi Ve o havayolu şirketi iflas etti Ekonomi