Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat: Kent yönetimleri halkçı bir siyaseti benimsemek durumunda
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ilçede yaptıkları çalışmaları ve hizmet anlayışlarını anlattı.
Beşiktaş, İstanbul’un en güzide ilçelerinden birisi. Belediye son dönemde ilçede toplumsal faydaya yönelik çalışmalarıyla dikkat çekiyor.
Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yaptıkları çalışmaları anlattı.
Birgün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre Akpolat şunları aktardı:
“İstanbul’un çok yaşamsal sorunları var. Ülkenin temel sorunlarının birleştiği bir kent olarak İstanbul bu sorunlardan kurtulmak için önemli bir fırsat yakalamış durumdadır. Bu fırsat kent sorunlarını, kamu çıkarını önceleyen sosyal demokrat yönetim anlayışıdır.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte kentin yıllardır el atılmamış ortak sorunlarına çözüm üretiyoruz, ortak aklı ve iradeyi birlikte sergiliyoruz. Tüm hizmetlerimizin yanı sıra bir taraftan deprem gerçeği bir taraftan korona salgını konusunda çok önemli çalışmalar yapıyoruz.
Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna sunduğu farklı toplum kesimlerine yönelik çözüm önerileri doğrultusunda üzerimize düşeni yapıyor ve her kesime eşit bir biçimde hizmet götürüyoruz.
Neoliberal politikalar bütün toplum kesimlerini büyük bir sefalete, yokluğa, yoksulluğa mahkûm etti. Ülkelerde ve dünya üzerinde bir avuç dolar milyarderinin ardında bıraktığı milyarlarca aç ve yoksul insan var.
Dünya ve insanlık artık bu yükü daha fazla taşıyamamaktadır. Bu yüzden kent yönetimlerine çok büyük iş düşmektedir. Ancak bu kent yönetimleri halkçı, kamucu ve toplumcu bir siyaseti benimsemek durumundadır. Bu çerçevede özellikle pandemi koşullarında Beşiktaş’ta olağanüstü bir çaba sergiledik; aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.
PANDEMİ DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Pandemi koşullarında; yurttaşlarımıza 260 bini aşkın sıcak yemek ulaştırdık. 2 milyona yakın maske dağıttık. Yeni kurduğumuz Saha Çözüm Ekibiyle 220 bin maskeyi daha halkımıza ulaştırdık. Bu ekiplerimizle birlikte 9 bin 609 komşumuzu ve 530 iş yerini ziyaret ettik. 8 bin 773 adet dezenfektanı da yine halkımıza dağıttık.
İhtiyaç sahibi yurttaşlarımıza 12 bin gıda paketi dağıttık.
Merkezi yerlerdeki restoranlarla anlaşarak öğrencilerin ücretsiz yemek yemesini sağladık.
Bin aileye düzenli yardım gerçekleştiriyoruz.
Askıda Cihaz Kampanyası başlatarak ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin uzaktan eğitime erişimlerinin sağlanıp ders yapabilmeleri için öğrencilerimize TV, tablet ve PC ulaştırdık.
Okullarımız başta olmak üzere; kamu kurumu, iş yeri ve hanelerde 7 binin üstünde dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirdik.
Esenlik Hizmeti Birimi’miz ile yalnız yaşayan, engelli ve dezavantajlı komşularımıza ‘Evde Temizlik - Hijyen Desteği’, ‘Evde Kuaför’ ve ‘Pratik Ev Düzenlemeleri’ hizmetleri sunduk.
“Beşiktaş İyileşecek” sloganıyla parklarımızı (maske ve mesafe kurallarını gözeterek) vatandaşlarımıza açtık, halkımızı sanatçılarla psikologlarla, farklı sanat dallarıyla, yoga-spor ve müzik etkinlikleriyle buluşturduk. İyileşmenin yollarını herkese açmaya odaklandık. Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezimiz yaz boyunca, karantina sonrası oluşan stresle mücadele etmeye yoğunlaştı.
İnsanüstü bir çaba ile insanları yaşatmak için mücadele eden, Covid-19 salgını sürecinde gece gündüz fedakârca çalışan sağlık emekçilerine Beşiktaş adına şükranlarımızı sunmak ve onurlandırmak için Ortaköy Mahallesi Portakal Yokuşu Caddesi’nde bir duvarı, sağlık emekçilerini temsil eden bir muralla renklendirdik.
34 haftalık hamileyken koronavirüse yakalanıp yoğun bakımda sezaryen ile bebeğini dünyaya getirdikten sonra 30 yaşında hayata veda eden Hemşire Dilek Akçabelen’in adını Gazeteciler Sitesi yakınlarında bulunan bir parka verdik.
KADIN DAYANIŞMA VE YAŞAM MERKEZİ
Kadınların karşılaştıkları şiddet karşısında psikolojik destek alabilecekleri; aynı zamanda sosyal haklarını öğrenip atölyeler düzenleyebilecekleri Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’ni hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
EVLENEN ÇİFTLERE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARTI
Toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan belediyemiz kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi konusunda farkındalığı artırmak için evlenen çiftlere evlilik cüzdanının yanında İstanbul Sözleşmesi kartı vermeye başladı.
DEPREME HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Bütün personelimize afet eğitimi verdik. Afet ve acil durumlarda vatandaşlara daha nitelikli hizmet sunulması için bütün personelimize Afet Yönetim Merkezi tarafından eğitim verildi. Özellikle deprem konusunda bütün çalışma arkadaşlarımız en iyi şekilde bilgilendirildi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ
Kentsel yenileme sürecini rant odaklı değil; insan odaklı gerçekleştirmek, bina stoku envanteri çıkarmak, depreme karşı dayanıksız binaları tespit etmek ve bunun için farklı kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde kalıcı çözüm üretmek için Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzü kurduk ve çalışmalara başladık.
ALTYAPI SORUNLARI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Ortaköy’ün, Barbaros Meydanı’nın, Kuruçeşme-Arnavutköy-Bebek sahil hattının, Nisbetiye Caddesi ve Peker Sokak’taki yıllardır çözülemeyen altyapı sorunlarını çözüme kavuşturduk. İlçenin ana arterlerinden Şair Nedim ve Nüzhetiye Caddesi’ndeki altyapı ve asfalt sorunları da giderildi.
EVCİL HAYVAN TİCARETİ YASAKLANDI
İlçe sınırları içerisinde evcil hayvan ticaretini Belediye Meclisi’nde aldığımız kararla yasakladık. Hayvanlara yönelik bu cezalandırıcı süreci sonlandırdık. Mobil hayvan tedavi ekipleri oluşturduk. Sokak Hayvanları Ambulansımız MOBİVET ile komşularımızdan gelen ihbarları değerlendirerek can dostlarımıza verdiğimiz hizmet kalitesini artırdık ve çok sayıda can dostumuzu tedavi ettik.
ELEKTRONİK ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR
E-atıkların çevre ve insan sağlığına etkilerini en aza indirgemek için bu konuda yetkilendirilmiş kuruluşlardan olan ELDAY ve AGİD iş birliğinde GCL Geri Kazanım ve Rafineri ile protokol imzaladık.
İlçe sakinlerinin kullanmadığı eski beyaz eşyalar da e-atık çerçevesinde belediye ekiplerince alınarak geri dönüşüme kazandırılacak.”