Betonyurt olan Esenyurt'ta doğanın intikamı acı oldu!

Abone ol

Esenyurt'ta etkili olan sağanak yağış sonrasında yaşanan sel felaketine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde derenin taşması ve sokaklardaki selin taşkın halinde akması görüntülere yansıdı.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sonrasında, son yıllarda en çok yapılaşmanın olduğu ve adeta bir beton şehre dönüşen Esenyurt'ta dere taştı.

Derenin taşmasının ardından sel suları sokaklara doldu. O anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

1803 ve 1804'üncü sokakta çekilen görüntülerde sel sularının evlerin alt katlarına ve sokaklara dolduğu görülürken Ahmet Arif Caddesi ile 1272'inci Sokak'ta çekilen görüntülerde ise sokaklardaki sel sularının akışı, derenin taşması ve vatandaşlar görülüyor.

"SUYU EMECEK TOPRAK KALMADI"

Yaptığı kent suçları ve çevre haberleri ile çok sayıda ödül alan Gazeteci Rıfat Doğan, selin ardından paylaştığı fotoğrafla Esenyurt'taki betonlaşmaya dikkat çekti.

Doğan, "Burası İstanbul'un bir dönem kaçak gökdelen inşaatlarının mekanı, çok sayıda insanın mağdur olduğu Esenyurt ve o yapılaşmanın bir sonucu olarak selde ortaya çıkan manzara da bu. Daha fazla betonlaşma nedeniyle suyu emecek toprağın kalmaması bu kenti bir felakete sürüklüyor." dedi.

İMAMOĞLU DA TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

31 Mart seçimlerinden önce Beylikdüzü-Esenyurt sınırına yakın bir noktada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, yandaş medyanın hakkında ürettiği ”Beton Ekrem” yakıştırmasına Esenyurt'taki yapılaşmayı örnek gösterek, ” Tam arkamda beton tarlası var. Buradan 1 metrekare yeşil alan göremiyorsunuz. Benim yaşadığım ilçe ise yeşil alanın en çok ilçelerden biri. Neredeyse 10 metreyi aşmış durumda. Bu yakıştırmayı yapan siyasi arkadaşlar, İstanbul’un farkında olmayan gönül gözleri görmeyenler.” diyerek yanıt vermişti.

Esenyurt’ta bir ”imar faciası” yaşandığını belirten İmamoğlu, ‘Tam arkamda beton tarlası var. Bazıları buraya Beylikdüzü diyor, ama burası Esenyurt. Buradan 1 metrekare yeşil alan göremiyorsunuz. Özellikle burayı görmenizi istedim. Buranın sağlıklı bir nesil yetiştirme, sağlıklı bir toplum oluşturma şansı yok. Burada tamamen mutsuz olur. Burası değişmesi gereken simgesel bir yerdir” demişti.

Esenyurt’ta kişi başına düşen yeşil alan miktarının 0.6 metrekare olduğunu kaydeden İmamoğlu, ”Her yıl 60 bine yakın insan Esenyurt’a göç ediyor. Yapılaşmanın, imar anlayışının, emsal kavramının bir dili yok. Okulların mevcutları artık öğrenci alamıyor. Öğrenciler çevre ilçelere naklediliyor. 45-50 katlık yapılaşmalardan bahsediliyor. Bu yapılaşma kültürünü ortadan kaldıracağız” demişti.

Ekrem İmamoğlu: 'Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına fırsat tanımayız' İstanbul Beylikdüzü'nde ilaçlama çalışmaları sürüyor İstanbul İstanbul Valiliği sağanak bilançosunu açıkladı İstanbul Ekrem İmamoğlu'ndan CNN Türk muhabirine 'tedbir' yanıtı: '20-25 yıldır tedbir almayanlara sorabilirsin' İstanbul