Biden'dan ulusa seslenişte şaşkına çeviren gaf: 'Ukrayna halkı' yerine öyle bir ülkeyi söyledi ki...

Abone ol

Joe Biden, konuşmasında "Ukraynalılar" yerine "İranlılar" ifadesini kullandı. ABD Başkanı, "Putin, Kiev'i tanklarla kuşatabilir ancak İran halkının kalbini ve ruhunu asla kazanamayacak" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırılar hakkında açıklamalarda bulunarak Putin'e ciddi bedeller ödeteceklerini söyledi. Biden, "Müttefiklerimize katılarak hava sahamızı tüm Rus uçaklarına kapattık" ifadelerini kullandı.

Putin'in Ukrayna savaşında Rusya'nın daha zayıflarken dünyanın daha da güçlendiğine işaret eden Biden, dünyanın Ukrayna'ya destek için birleştiğini dile getirdi.

"UKRAYNALILAR" YERİNE "İRANLILAR" DEDİ

Biden, konuşmasında "Ukraynalılar" yerine "İranlılar" ifadesini kullanarak "Milletlerimiz arasında derin bağlar kuran Sayın Ukraynalı Amerikanlar, sizinleyiz. Putin, Kiev'i tanklarla kuşatabilir ancak İran halkının kalbini ve ruhunu asla kazanamayacak." dedi.

UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ DE KONUŞMAYI DİNLEDİ

Biden'ın konuşmasını Ukrayna'nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova da Biden'ın eşi Jill Biden'ın yanında izledi. Öte yandan Kongre üyeleri de Ukrayna ile dayanışma ile yakalarına Ukrayna bayrağının renkleri olan mavi ve sarı kurdelalar taktı.

Rusya’da savaş istemeyen çocuklar gözaltına alındı!

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank Avrupa pazarından çekildi

New York Times'tan çarpıcı analiz: Erdoğan yanlış hesaplama yaptı

CANLI I İşgalin 7'nci gününde dakika dakika yaşananlar: Kiev'de patlama sesleri!

Japonya, Kiev Büyükelçiliğinin faaliyetlerini askıya aldı

Joe Biden, Rusya yaptırımlarını açıkladı: Putin bir bedel ödeyecek!

Ukrayna'dan Macaristan'a gelenlerin sayısı 100 bini geçti

Meksika'da içinde insan kalıntıları olan 52 çanta bulundu Dünya Rusya'nın en büyük bankası Sberbank Avrupa pazarından çekildi Dünya Bir ülke daha mı işgal edilecek? Planı canlı yayında yanlışlıkla ifşa etti! Dünya 2 Türk uçağı Kiev'de mahsur kaldı: 'Tahliye için giden ekipler, büyükelçiliğe sığındı' Dünya