Bilim insanları uyardı: 'Yasaklar erken kaldırılırsa 100 bin insan ölür'

Abone ol

İngiltere'de bilim insanlarının Başbakan Boris Johnson'a sunduğu raporda kısıtlamalar hakkında uyarılar yapıldı.

Britanya'da bilim insanları, ülkede yeni tip Koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerini Başbakan Boris Johnson'la paylaştı.

Raporda, "Eğer kısıtlama ve yasaklar erken kaldırılırsa yıl sonunda 100 bin insan ölür" uyarısı yapıldı.

Sunday Times'ın haberine göre, Britanya Başbakanı Boris Johnson'ın bugün açıklayacağı yeni tip Koronavirüs (Covid-19) kısıtlamalarını hafifletme planı öncesi bilim insanları bir değerlendirme raporu hazırladı. Raporda, “Eğer yasaklama ve kısıtlamalar çok hızlı ve çok erken kaldırılırsa yıl sonunda 100 binden fazla ölüm olur” ifadesi kullanıldı.

Yasakları gevşetmenin farklı yöntemleri üzerinde farklı modellerde çalıştıklarını dile getiren bilim insanları, “Hareket için çok kısıtlı bir alan var” dedi.

Johnson'ın, kurallara uymayanlara verilecek cezanın artırılacağını, sokakta spor ve egzersiz yapmaya iznin genişletileceğini açıklaması bekleniyor.

Büyük umutlarla kurulan 'koronavirüsle mücadele' timinde pozitif vaka şüphesi Dünya Gerilim tırmanıyor: ABD, Çinli gazetecilere sınırlama getirdi Dünya Almanya'da aşırı sağcılar koronavirüs tedbirlerini protesto etti: Çok sayıda gözaltı Dünya Koronavirüs bağlantılı hastalıktan 3 daha hayatını kaybetti Dünya