Binlerce isim yüzlerce video: IŞİD'in arşivi ortaya çıktı

Abone ol

İstanbul’da yakalanan IŞİD’linin dijital belgelerinde örgüt arşivine ait yeni görüntü ve fotoğrafların ortaya çıktığı, 3 bin örgüt mensubunun tespit edildiği belirtildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçlamasıyla hakkında arama kararı bulunan Muhammed Elali isimli şüpheli emniyet güçleri tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yakalandı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre, şüpheliye ait bulunan hard diskten ve çeşitli dijital materyaller, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube tarafından inceleme altına alındı.

3 BİN ÖRGÜT MENSUBU

Güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan incelemelerde, IŞİD’e ait çatışma ve infaz görüntülerinin yanı sıra örgütü övücü ve örgüt mensuplarını motive edecek tarzda propaganda içerikli bin 200 adet video tespit edildi. Söz konusu videolarda yaklaşık 3 bin örgüt mensubuna ait görüntünün yer aldığı belirlenirken şüphelilerin tespiti için kapsamlı çalışma başlatıldı.

Yapılan imaj incelemelerinde ayrıca 170 bin adet fotoğraf ve görüntü içerisinde örgütün yöneticileri ile aynı karede bulunan yaklaşık bin örgüt mensubuna ait bilgiler ele geçirildi.

İSTANBUL'DA OPERASYON

Yapılan incelemeler kapsamında MİT ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı İstanbul’da 10 kişiye yönelik operasyon düzenledi.

Yürütülen eş zamanlı operasyonlarda A. A., A. F., A. A., M. M., M. İ., M. K., M. H., M. A., isimli şüpheliler saklandıkları adreslerde yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerin adreslerinde yapılan incelemelerde dijital materyallerine ve örgütsel dokümanlara el konuldu.

KAFA KESEN DE YAKALANDI

Ele geçirilen materyallerde M. K., isimli şüphelinin Almanya ülkesine yönelik bir tehdit videosunda bulunduğu, 2 şahsın kurşunlanarak infaz edildiği, diğer bir videoda ise M. H., isimli şüphelinin elinde bulunan bıçakla 8 kişinin başını kesmek suretiyle infaz ettiği belirlendi.

Savcılıkta işlemleri tamamlanan aralarında M. H.’nin de olduğu şüphelilerden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Batman Valiliği'nden 'yüksek patlama sesi' uyarısı: 'Paniğe kapılmayın' Güncel Danıştay'ın Kanal İstanbul ihalesini iptali ne anlama geliyor? 'Kimse rehavete kapılmamalı' Güncel Bakanlığın hamlesi tepki çekmişti: Zeytinlikler için harekete geçildi Güncel Rusya ile Türkiye arasındaki görüşmelerde yer alan çevirmen konuşmaları dakika dakika cemaate aktardı Güncel