Birinci sıradaki takımlar şampiyon ilan edilecek mi? UEFA'dan açıklama

Abone ol

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 'Mevcut puan durumuna göre birinci sırada olan takımların şampiyon ilan edilmesi' yönündeki haberleri yalanlayarak müsabakalar tamamlanmadan herhangi bir takımın şampiyon ilan edilmeyeceğini açıkladı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 2021 yılına ertelenmesi konusunda yaptığı açıklamada, müsabakalar tamamlanmadan mevcut puanlarla şampiyonluk ilan edilmesini istemediklerini belirtti.

AP'ye verdiği röportajda "UEFA'nın liglere mevcut puan durumuna göre en çok puana sahip olan takımların şampiyon ilan edilmesi yönünde tavsiye vereceğine ilişkin yalan haberler gördüm ve duydum" diyen Ceferin, söz konusu iddiaları yalanladı ve şunları söyledi:

"Bunun doğru olmadığını söyleyebilirim. Amacımız ligleri bitirmek ve herhangi bir kuruluşa veya lige böyle bir tavsiyede bulunmadık.

Ceferi ayrıca, UEFA'nın Euro 2020'nin ertelenmesi karşılığında kulüplerden ve liglerden 300 milyon Euro istendiğine yönelik haberleri de yalanlayarak "Bunun tam bir saçmalık olduğunu söyleyebilirim. Erteleme karşılığında olarak hiçbir şey ödemelerini talep etmedik" ifadelerini kullandı.

Real Madrid eski başkanı Lorenzo Sanz koronavirüse yakalandı Spor Milli futbolcular 14 gün karantinada kalacak Spor Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü için flaş iddia! Spor Galatasaray’dan koronavirüs kararı! Spor