Birleşmiş Milletler'den koronavirüs raporu: 30 milyondan fazla kişi aşırı yoksullukla karşılaşacak

Abone ol

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan raporda koronavirüs salgınının küresel ekonomik etkilerine de yer verildi.

Birleşmiş Milletler (BM), yeni tip koronavirüs salgını (COVID - 19) ile ilgili bir rapor hazırladı.

BM, koronavirüsü salgınının dünya ekonomisinde 8,5 trilyon dolarlık bir maliyete yol açabileceğini ve son dört yılın kazanımlarının yok olabileceğini de belirtti.

BM’nin küresel görünüm tahminlerine göre, çoğu Afrika’da olmak üzere 30 milyondan fazla kişi de aşırı yoksullukla karşılaşacak.

BBC Türkçe’nin haberine göre, BM, zengin ekonomilerin yüzde 5’ten fazla daralacağını, kalkınmakta olan dünyada ise daha az daralmaların bile, yoksullukta önemli bir artış anlamına geleceğini belirtti.

BM’nin raporuna göre, bu ülkelerin birçoğunda salgınla mücadele ve ekonomik toparlanma önlemlerinin maliyeti fahiş düzeylerde olacak.

Raporda ayrıca, gelişmekte olan ülke yönetimlerinin, bütçelerinin giderek artan kısmını borç faizine ödedikleri belirtildi.

Dünyada koronavirüs vaka sayısı 4 milyon 400 bini aştı Dünya Burundi hükümeti, Dünya Sağlık Örgütü çalışanlarını ülkeden kovdu Dünya Koronavirüse yakalanan Kremlin Sözcüsü Peskov virüsün en tehlikeli yanına dikkat çekti Dünya İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye'de LGBTİ'lerin damgalanması endişe verici Dünya