Bitcoin, Ethereum, Ripple (XRP) ve IOTA’da hareketli günler

Abone ol

Kripto para piyasasının lideri Bitcoin, piyasanın büyük bir kısmını etkisi altında bulundururken, kripto para marketinin 135 milyar dolara ulaşan hacminin yüzde 52’lik kısmını sadece Bitcoin oluşturuyor.

Kripto para piyasasının lideri Bitcoin, piyasanın büyük bir kısmını etkisi altında bulundururken, kripto para marketinin 135 milyar dolara ulaşan hacminin yüzde 52’lik kısmını sadece Bitcoin oluşturuyor.

Bu yüksek değeri, işlem ve piyasa hacmiyle Bitcoin’deki hareketler kripto para piyasasının tamamını etkilerken, Bitcoin’den güç alan altcoinler de Bitcoin’in fiyat değişim yönünü takip ediyorlar.

2018 yılında değer kaybeden ve 2016 ile 2017 yıllarında yakaladığı ivmenin kazançlarından büyük ölçüde olan kripto para birimi 1.000 dolar seviyelerinden 20.000 dolara kadar yükseldikten sonra 4.000 dolar bandına çekilmiş durumda.

Bitcoin’deki değer kaybına karşın Nasdaq, Fidelity ve ICE gibi ABD’nin önemli finans devleri Bitcoin’e ilgilerini arttırdılar ve Bitcoin girişimleri ile öne çıkıyorlar.

ABD’nin en büyük borsası New York Menkul Kıymetler Borsası’nın ana şirketi ICE, yarattığı kripto para girişimi Bakkt ile Bitcoin ile Starbucks ve Microsoft gibi şirketlerin ödeme noktalarında ödeme işlemlerini olanaklı kılacak.

Kriptokoin’de yer edinen habere göre Starbucks, Bitcoin girişimi Bakkt’tan Bitcoin’le ödemelerini kabul etmenin karşılığında hisse aldı ve Starbucks’ın 2019 yılı içerisinde Bitcoin’i kabul etme sürecine başlaması bekleniyor.

XRP, Ethereum ve IOTA

Bitcoin’in yanı sıra kripto para piyasasının diğer önemli kripto paraları Ripple (XRP), Ethereum ve IOTA da önemli gelişmelere sahne oluyorlar.

Bitcoin haberleri ile öne çıkan internet sitesinde belirtildiği üzere XRP, kripto para dünyasının en prestijli borsası Coinbase’de listelendi. Bu gelişme sonrasında XRP fiyatı yüzde 10 değer kazanırken, XRP şu sıralar 0,30 dolar ile 0,32 dolar bandı arasında bir fiyat değişim aralığını takip ediyor.

Ethereum ise son haftalarda Constantinople hard forkunu gerçekleştirerek, çok beklenen Proof of Stake mekanizmasına geçiş yaptı ve Bitcoin’in kulandığı Proof of Work mekanizmasını kullanmayı bıraktı.

IOTA’da da son aylarda aktif çalışmalar devam ediyor. Nesnelerin interneti üzerine odaklanan şirket bu sıralar arabalara otomatik olarak IOTA cüzdanı entegre edilen bir ürün üzerine çalışıyor. IOTA’nın önümüzdeki senelerde elektrikli şarj noktalarında otomatik olarak arabalrın şarj edilmesinde ödeme yöntemi olarak kullanılması bekleniyor.

XRP, Ethereum ve kripto para piyasası son günlerde durağan bir görüntüyü takip ederken piyasanın toplam hacmi ise 135 milyar dolar bandında yer alıyor.

SPONSORLU İÇERİK

Resmi Gazete'de yayımlandı: Demir yolu taşımacılığında yeni dönem Ekonomi Bedelli askerlik ücretine zam geldi Ekonomi Dolarını bozduran tekrar geri aldı Ekonomi 'Kadınlar, erkeklere göre daha fazla kayıt dışı çalıştırılıyor' Ekonomi