Bitcoin kritik eşiği açtı

Abone ol

Bitcoin, son 24 saatte yüzde 4.65 artışla 17,021 dolara kadar yükselen Bitcoin'in haftalık kazancı yüzde 10.76'yı, son iki aylık tırmanışı da yüzde 73'ü buldu.

Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, iki dijital para varlıkları yönetim şirketinin Kanada hükümetinden ön onay almalarının ardından hızlı bir yükselişle 17,000 doların üzerine yükseldi.

Buna göre, dijital varlıklar yönetim şirketi Galaxy Digital ve yönetim şirketi Global Asset, Kanada piyasa düzenleyici kurumlarına sundukları faaliyet prospektöslerine onay aldılar.

Analistler, Bitcoin özellikle son dönemdeki makro-ekonomik etkenlerin yanında, büyük kurumların da yatırımların bir bölümünü bu alana kaydırmalarının etkisiyle yükseldiğine dikkat çekiyor. Saklama şirketi Anchorage, Salı günü ABD banka düzenleyicisi kurumundan (Office of the Comptroller of the Currency - OCC) tüzük onayı istedi.

Kanada'daki gelişmelerle son 24 saatte yüzde 4.65 artışla 17,021 dolara kadar yükselen Bitcoin'in haftalık kazancı yüzde 10.76'yı, son iki aylık tırmanışı da yüzde 73'ü buldu. (DHA)

Mudurnu'daki tartışmalı şato villaları yapan şirkete 1 yıl süre Ekonomi Bakan Selçuk açıkladı: Borç yapılandırmada son tarih 31 Aralık Ekonomi Ekonomide reform söylemi fayda etmedi, vatandaş yine dolar aldı Ekonomi Kısa vadeli dış borç eylülde 134 milyar dolara yükseldi Ekonomi